2 yılda 7 kez Salı günleri yandı

Arazisi 2 yılda 7 kez sadece Salı günleri yanan Fatmana Avcı (69), “faili bulunsun, düşmanımı bileyim kendi hisselerimi devlete bağışlayacağım” dedi.Muğla’nın Milas ilçesinde daha önce 7 kez yangın çıkan Kızılcayıkık...

2 yılda 7 kez Salı günleri yandı

Arazisi 2 yılda 7 kez sadece Salı günleri yanan Fatmana Avcı (69), “faili bulunsun, düşmanımı bileyim kendi hisselerimi devlete bağışlayacağım” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde daha önce 7 kez yangın çıkan Kızılcayıkık Köyündeki tarım arazisinin sahibi 69 yaşındaki Fatmana Avcı basın mensuplarını çağırdığı arazisinde gözyaşları ile yangınları anlatarak suçlunun bulunmasını istedi.

Arazisinin ilçenin pazarının Salı olması ve köy halkının pazarcılıkla uğraşması nedeni ile hep Salı günleri yakıldığını ifade eden Avcı, “Ben bu köyde doğdum büyüdüm. Daha önce kardeşimin hissesi yandı. Ancak geçen yıl ilk yangında biz köy halkı ile yangını söndürünce sürekli köy halkının köyde olmadığı Salı günleri yanmaya başladı. Ben bu konuda gerekli yasal başvurumu yapacağım. Ancak emeklerimle 2 çocuğum için baktığım işlediğim arazimin bu şekilde kundaklanması ve sürekli saat 10.00 ila 11.00 ya da 13.00 den sonra yani köyde el ayak çekilince yanması bir düşmanım olduğunu anlıyorum. Ben büyüklerimizden bu kişi kimse bulunmasını ve bizim ifadelerimize güvenilmesini istiyorum” diyerek gözyaşları içinde “Bu kişi her kimse bulunduğu takdirde ben hisselerimi devletimize bağışlayacağım” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Avcı’ya ait arazi son olarak 30 Temmuz Salı günü yanmış ve toplamda 35 dönüm tarım arazisi zarar görmüştü.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.