2. Türk Filmleri Haftası sona erdi

27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında 9 filmin gösterildiği ve 9 yönetmenin katıldığı Türk Filmleri Haftası, yaklaşık 20 bin sinemaseveri ağırladı. Etkinlik boyunca yönetmenler ve oyuncular, sinemaseverlerle yapılan söyleşilerin...

2. Türk Filmleri Haftası sona erdi

27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında 9 filmin gösterildiği ve 9 yönetmenin katıldığı Türk Filmleri Haftası, yaklaşık 20 bin sinemaseveri ağırladı. Etkinlik boyunca yönetmenler ve oyuncular, sinemaseverlerle yapılan söyleşilerin ardından birlikte film izleme keyfi yaşadı. Türk Filmleri Haftası boyunca gösterilen filmler Ayaz, Ekümenepolis, Cennetteki Çöplük, Dedemin İnsanları, Lal Gece, Sümela’nın Şifresi, Can, Çakallarla Dans ve Entelköy Efeköy’e Karşı oldu.

Son gün gösterime giren Entelköy Efeköy’e Karşı filminin senaristi ve yönetmeni Yüksel Aksu, Bodrum Türk Filmleri Haftası’na sinema açısından değil de Bodrum açısından bakmanın daha yararlı olacağını belirterek, "Bodrum eğlencesi ile kültürü ve sanatı ile bir dünya markasıdır. Türk Filmleri Haftası Sinema Festivali ve kültür sanat etkinlikleri Bodrum’da her zaman olmalıdır. Sonuçta Cevat Şakir’in, Heredot’un ve Neyzen Teyfik’in memleketi Bodrum. Böyle bir etkinlik buraya çok yakışırdı ve iyi de oldu. 2. olması bize çok mutluluk verdi. Umarım ikiyüzüncüsü de olur ve kurumsallaşır” dedi.

Film öncesi sahne alan sponsorlar, filmin yönetmeni ve oyuncularına teşekkürlerini sunarak plaket ve çiçek takdim etti. Daha sonra sahneye çıkan filmin yönetmeni ve oyuncuları, davul-zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Uluslar arası boyuta taşınacak

Türk Filmleri Haftası’nın kapanış gününde bir değerlendirme yapan Cınemarıne Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, gelecek yıldan itibaren yeni projeleri olduğunu belirterek, “Bodrum Kalesi bu akşam muhteşem bir geceye tanık oldu. Muhteşem bir seyirci ve süper bir filmdi. Bugün unutulmaz bir gece yaşadık. Üstatlar çok iyi oyuncular. Bu gece ile birlikte 2. Türk Filmleri Haftası’nı sonlandırmış bulunuyoruz. Etkinliğimizi ulusal olduğu kadar uluslararası bir boyuta da taşımayı müjdeliyorum. Çevre ülkelerdeki dağıtım şirketlerini davet ederek, Türkiye’de üretilen bu güzel eserlerin yurt dışında da tanıtıp pazarlamak için bir platform oluşturmaya çalışıyoruz. 2. yılda geldiğimiz nokta itibari ile Bodrumlular Türk Filmleri Haftası’na çok iyi sahiplendi. Çok ünlü yönetmenlerimiz ve oyuncularımız çekimlerini yarıda bırakıp burada bizimle beraber olmak için geldi. Bizler de elimizden geldiği kadar Türk filmlerinde yaşanan sıkıntılara işaret etmek ve bu konudaki çözüm önerilerimizle beraber destek vermek amacı ile planladığımız organizasyonumuzu bugün sonuçlandırdık. Çok sevinçli ve mutluyuz. Önümüzdeki organizasyonlarda daha büyük ve daha kapsamlı bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bu arada Kültür Bakanlığımızın da himayesinde gerçekleştirmeyi planladığımız önümüzdeki organizasyonda Avrupa Sinema Birliği Gromaj, Türkiye’de üretilen ve Avrupa Birliği’nde destek alan filmlerin seçimin ve tespitinde de bir platform oluşacak. Önümüzdeki yıl Gromaj’ın yetkililerinin burada olacağını müjdeliyorum.”

2. Türk Filmleri Haftası, Entelköy Efeköy’e Karşı filminin gösterimi sonrasında seyircinin alkışları ile sona erdi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.