2. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni başlıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilim etkinlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen “II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni” 8-10 Mayıs 2013 tarihlerinde...

2. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni başlıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilim etkinlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen “II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni” 8-10 Mayıs 2013 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Şölene Onur Kurulu olarak; Muğla Valisi Fatih Şahin, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev , Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı, Türki Akademiyası Başkanı Prof. Dr. Şakir İbrayev, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan ile Ahmet Yesevi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mahir Nakip  katılacak.

II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni, 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 09.00’da, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar,  Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan  ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Abbas Çınar’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

“Kazak Dans ve Müziğinden Örnekler” ve “ Muğla Yöresi Zeybek Oyunları” ile devam edecek Şölenin, Açılış Konferansı “Kazakistan: Dünyadaki Yeri, İşbirliği Olanakları” başlığıyla Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev’in ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı’nın “Türk Dünyasında Bütünleşme Çabaları: Türk Keneşi” konulu konferansıyla gerçekleşecek.

Ayrıca Kültür Şöleni kapsamında AKM Fuayesinde, Kazakistan Büyükelçiliği tarafından sergilenecek, “Kazakistan Cumhuriyeti ve Türkiye- Kazakistan ile Dostluk İşbirliğinin 20 Yılı Fotoğraf Sergisi” ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Ömür Koç, Öğr. Gör. Çetin Çelebi’nin “Geleneksel Türk El Sanatları Minyatür ve Ebru Sergisi” ile Harun Üzer’in “Hat ve Kaligrafi Sergisi” düzenlenecek.

9 oturumdan oluşan Şölen, 10 Mayıs 2013 Cuma günü saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek “Âşıklar Gecesi” ile sona erecek.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.