2 ilçede itiraz başkan değiştirtti

Dalaman ve köyceğiz ilçelerinde belediye başkanlıklarını kıl payı AK Parti adayları kazanınca CHP’den itiraz geldi. Oyların yeniden sayılması sonucu Köyceğiz’de CHP’li Salih Erbay, Dalaman’da da yine CHP’li aday Muhammet...

2 ilçede itiraz başkan değiştirtti

Dalaman ve köyceğiz ilçelerinde belediye başkanlıklarını kıl payı AK Parti adayları kazanınca CHP’den itiraz geldi. Oyların yeniden sayılması sonucu Köyceğiz’de CHP’li Salih Erbay, Dalaman’da da yine CHP’li aday Muhammet Şaşmaz’ın seçildiği açıklandı.

30 Mart seçimleri sonunda Muğla'nın Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar sonucu yeniden sayılan oylar ile belediye başkanlıkları el değiştirdi.

30 Mart seçimlerinin oylarının sayılmasının ardından Köyceğiz'de CHP'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay ile, AK Partili Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan yarışmaya başladı. Her sandıkta yer değiştiren iki aday arasında son oylar sayılınca AK Partili Kamil Ceylan'ın 10 oy farkla önde olduğu açıklandı. Ancak CHP tarafından buna itiraz gecikmedi.

İlçede yer yer gerginlik yaşandığı yönünde haberlerin gelmesi üzerine Muğla ve çevre ilçelerden takviye polis ekipleri gelirken, geniş güvenlik önlemleri altında yeniden yapılan sayım soncu CHP Belediye Başkan Adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla başkanlığı kazandığı açıklandı.

Salih Erbay'ın 10 bin 217 oyuna karşılık Kamil Ceylan'ın 10 bin 213 oy aldığı belirtiliyor. Bu arada AK Parti'nin seçime tekrar itiraz edeceği öğrenildi.

Dalaman'da ise seçim 3 adayın arasında geçti. MHP'li mevcut Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, AK Parti'li Süleyman Camuzcuoğlu ve CHP'li Muhammet Şaşmaz arasında geçen ve oy sayımı boyunca hemen hemen hiç açılmayan fark nedeniyle gece boyu ilçe de heyecanlı bir bekleyiş yaşanırken, ilk yapılan açıklamaya göre Ak Parti'li Süleyman Camuzcuoğlu'nun 8 oy farkla seçimi kazandığı açıklandı. CHP'li Muhammet Şaşmaz ikinci olurken, MHP'li Sedat Yılmaz ise 220 oy farkla üçüncü oldu.

CHP'lilerin yaptığı itiraz sonucu oylar yeniden sayıldı. Sabah saatlerine kadar devam eden sayım sonucu CHP'li Muhammet Şaşmaz'ın 7 bin 294 oy, Ak Partili Süleyman Camuzcuoğlu'nun 7 bin 282 oy ve MHP'li Sedat Yılmaz'ın 7 bin 210 oy aldığı açıklandı. Dalaman'da da Ak Parti ve MHP'nin seçimlere yeniden itiraz etmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.