1984’ten beri kömür yakılmıyor

Ülke ve dünya turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Marmaris’te 1984 yılından bu yana kömür yasağı uygulaması yapılıyor.Turizmin gözde tatil merkezlerinden Marmaris'te 1984 yılından beri yasak olan kömür kullanımı,...

1984’ten beri kömür yakılmıyor

Ülke ve dünya turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Marmaris’te 1984 yılından bu yana kömür yasağı uygulaması yapılıyor.

Turizmin gözde tatil merkezlerinden Marmaris'te 1984 yılından beri yasak olan kömür kullanımı, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yeniden gündeme geldi.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada, soğuk kış günlerinde ısınma amacıyla bazı vatandaşların kömür kullandığına dair ihbar aldıklarını belirterek, "Belediye Encümeni’nin 20.09.1984 tarih ve 1630 sayılı kararı gereğince ilçemizde kömür kullanımı yasaklanmıştır. Geçmiş belediye yönetimlerimiz zamanında uygulamaya konulan ‘kömür kullanımı yasağı’nın ilçemizde devam ettirilmesi bölgemiz açısından yaşamsal önem taşımaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yasağa uymayanlara ceza

Kömür yasağına uymayanlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılacağını ifade eden Zabıta Müdürlüğü yapılan yazılı açıklamada, "Doğal değerleri yüksek kalitede olan bölgemizde gerek insan sağlığı açısından gerekse yeşil bitki örtümüzle denizimizin korunması amacıyla aşağıda zararlarına dikkat çekilen kömür kullanımına izin verilmeyeceği, kömürle ilgili yasağın titizlikle sürdürüleceği ve kullananların belirlenmesi halinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılacağı halkımızın bilgisine sunulur. İklimi olumsuz etkileyen, havayı kirleten, suyu ve toprağı zehirleyen kömür kullanımı konusunda tüm Marmaris halkını duyarlı olmaya, çevresinde kömür kullananları uyarmaya veya 153 numaralı telefondan belediye zabıtamıza bildirmeye davet ediyoruz" denildi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.