“1923’ÜN ÖZGÜVENİ İLE HAREKET EDİYORUZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, ülkede bereketin kaynağının öz kaynaklar, tutumluluk ve akıllı yatırım olduğunu söyledi.Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan AK Parti...

“1923’ÜN ÖZGÜVENİ İLE HAREKET EDİYORUZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, ülkede bereketin kaynağının öz kaynaklar, tutumluluk ve akıllı yatırım olduğunu söyledi.

Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, özellikle devletin 2014 bütçesinin görüşüldüğü şu günlerde tutum ve yatırım kavramlarının daha çok anlam kazandığını vurguladı. Boğa; “Çünkü devletler de gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadır. Bir devlet eğer gelir ve giderlerini iyi ayarlarsa; gelir kaynaklarını iyi yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz. Ne mutlu ki özellikle son yıllarda yaptığımız ve görüştüğümüz bütçeler borç ödeme ve faiz bütçesi değil, kalkınma ve gelişme bütçeleridir. Bütçemizin bu karakteristik özelliği, bu hafta kutladığımız özellikle kamuda tutum ve doğru yatırımlar sayesinde kazanılmıştır. Türk sanayicisinin desteklenmesi ve yatırım teşviklerindeki yenilikler Türkiye’nin önünü açmış ve yükselme ivmesi kazandırmıştır.” Dedi.

1923’ün özgüveni

1923 yılında yapılan İzmir İktisat Kongresindeki ruh ve enerjiyi yeniden yakalamış olmanın özgüveniyle hareket ettiklerini belirten Ali Boğa; “Tasarruf  yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek sadece devletin değil, her bir ferdimizin hedefi olmalıdır.

Parada, eşyada ve zamanda tutumluluk ve bu kıymetlerin en verimli şekilde kullanılması kalkınmanın temel öğeleridir. Bütün bu değerleri verimli kullanmak, israf etmemek, planlı davranmak ve yatırım yapmak aynı zamanda bereketi artıran unsurlardır. Bereket bizi biz yapan, toplumumuza has bir kavramdır ve iktisadi hayatımızın temel taşlarından biridir.” Diye konuştu.

2023 hedefi

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını da kutlayan Ali Boğa, 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında girmeyi hedeflediğini belirterek şunları söyledi: “2023’de dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında olmak, 2053 de dünyanın en güçlü 5 ekonomisi arasında yer almak ve 2071 de dünyanın en büyük gücü olmak hedefini gerçekleştirmenin yolu, her bir ferdimizin bu hedeflere kilitlenmesi ve bu ilkelerle hareket etmesine bağlıdır.

İhtiyaç dışı, lüks ve gereksiz harcamalarımızı yeniden gözden geçirmek ve ulusal hedeflerimize hep birlikte yürümek dileğiyle Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutluyor, bereketli günler diliyorum.”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.