1919 genç Zeybek oynayacak

Muğla’da 19 Maıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 5 gün sürecek. Kutlama Komitesi’nin yürüttüğü hazırlık çalışmaları tamamlanırken, kutlamalar çerçevesinde 16 Mayıs’ta 1919 genç, Cumhuriyet...

1919 genç Zeybek oynayacak

Muğla’da 19 Maıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 5 gün sürecek. Kutlama Komitesi’nin yürüttüğü hazırlık çalışmaları tamamlanırken, kutlamalar çerçevesinde 16 Mayıs’ta 1919 genç, Cumhuriyet Meydanı’ndan zeybek oynayacak.

Muğla’da 19 Mayıs Bayramı kutlamaları hazırlıkları tamamlandı. 5 gün devam edecek kutlamalar çerçevesinde sokak oyunları, şiir dinletisi, model uçak gösterisi, yamaç paraşütü gösterisi, uçurtma şenliği, değişik gruplara ait konserler, yarışmalar, sergiler, sportif karşılaşmalar ve film gösterimi gibi etkinliklere yer verildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri hakkında bilgi veren Muğla Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, hazırlıkların 6 ay önceden başladığını belirtti. Türedi, bu süreçte, Valilik, Muğla Büyükşehir, Menteşe Belediyeleri, Milli Eğitim, ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün etkinlik hazırlama aşamasında büyük desteklerini gördüklerini belirtti. Türedi, “Bu yıl gerçekleştireceğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği dolu dolu 5 gün yaşatacak. Sloganımız ‘Muğla Bayram Edecek’ Etkinlikler çerçevesinde sokak sporlarından müzik gruplarına, ödüllü yarışmalardan şiir dinletisine, film gösteriminden model uçak ve yamaç paraşütü gösterimine kadar her kesime hitap edecek faaliyet yer aldı” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında 1919 gencin Muğla Zeybeği oynayacağını belirten Muğla Gençlik Merkezi Müdürü Türedi, “Etkinliklerimizin en ilgi çekici bölümü ise 16 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanında 1919 gencimizin oynayacağı Zeybek oyunu olacak. Aslında biz bunu Guinness Rekorlar kitabı için başvurumuzu yapmıştık, fakat maliyet nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Fakat biz yine de bu rekorumuzun tescillenmesi için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Etkinlikleri düzenlerken, okullarımızdaki gençlerimizin fikirlerini ön plana aldık. Bütün etkinlikler gençlerimizin fikirleri ve önerileri ile gerçekleşti” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.