Milli eğitim personeline motorlu taşıt eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin uygulamaları çerçevesinde Milli Eğitimde bulunan şube müdürleri ve şeflere eğitim verildi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Mayıs 2013...

Milli eğitim personeline motorlu taşıt eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin uygulamaları çerçevesinde Milli Eğitimde bulunan şube müdürleri ve şeflere eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Mayıs 2013 tarihinde değişen Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin uygulamaları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim verildi.

Sunumunu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimi Grup Başkan Vekili Ercan Alpay’ın yaptığı toplantıya Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Eğitim Denetmenleri, Özel Öğretim Şube Müdürü Mehmet Mersin, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve şefleri katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, MTSK sınavlarının ilimizde titizlikle ve başarı ile uygulandığını belirtti. Çınar, “Sınavlarda gösterilecek hassasiyetin trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynuyor. Savaşlarda verilen can kaybından fazla her yıl trafik kazalarında nice can kayıpları veriyoruz ve trafik kazaları nedeniyle maddi manevi çok büyük zararlara maruz kalıyoruz.  Trafik konusunda herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları özenle yerine getirmesi gerekiyor” dedi.

Toplantıda il Merkezi ve ilçelerde yapılan direksiyon uygulama sınavı iş ve işlemlerini yerinde görmek,  denetlemek ve sınavları daha sağlıklı ve güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla bilgilendirmeler yapıldı. Yeni yayımlanan MTSK yönetmeliği hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, katılımcıların sorduğu sorular yetkililer tarafından cevaplandırıldı.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.