190 yıl infazı bulunuyor

Birçok suçtan 190 yıl infazı bulunan bankamatik faresi son işinde yakayı eleverdi. Turistlere de dadanan zanlının kredi kartı dolandırıcılığından 67 ayrı sabıka dosyası bulunduğu  bildirildi.Bankamatikte turistlere yardım...

190 yıl infazı bulunuyor

Birçok suçtan 190 yıl infazı bulunan bankamatik faresi son işinde yakayı eleverdi. Turistlere de dadanan zanlının kredi kartı dolandırıcılığından 67 ayrı sabıka dosyası bulunduğu  bildirildi.

Bankamatikte turistlere yardım etmek bahanesiyle yaklaşarak dolandırıcılık yapan iki kişi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis kovalamacasının ardından yakalandı. Zanlılardan birinin 67 kredi kartı dolandırıcılığı suçundan 190 yıl infazı olduğu ortaya çıktı.

İngiliz turist Carolina Olszenski(45), 2 gün önce siteler bölgesinde bir alışveriş merkezinin önündeki bankamatiğe para çekmek için geldi. İngiliz turist kartı bankamatiğe sokamadı. Bu sırada bankamatik önünde bekleyen 2 kişi, turiste yardım etmek bahanesiyle yaklaştı. Kartı bankamatiğe sokan şahıslar turistin şifreyi girmesini istedi. Şifreyi öğrenen zanlılar el çabukluğuyla kartı bankamatikten çıkartarak, turiste kartı bankamatiğin yuttuğunu söyleyip olay yerinden uzaklaştı. Şüpheliler, başka bir bankamatiğe giderek kartı sokup şifreyi girdikten sonra 600 euro parayı hesaptan çekti. Kartını bankamatiğe kaptırdığını zanneden turist bankasını aradı ve hesabından 600 euro çekildiğini öğrenip polise başvurdu.

Polis, bankamatiğin güvenlik kameralarını inceleyerek şahısların 30 yaşındaki F.T ile 38 yaşındaki Y.A olduğunu tespit etti. Şüphelileri takibe alan polis AVM önündeki bankamatiği takibe aldı. Ertesi gün iki kişinin aynı bankamatik önüne kiraladıkları otomobille geldiğini gören polis operasyon için düğmeye bastı. Polisi fark eden şüpheliler otomobille şehir dışına doğru kaçmaya başladı. Çetibeli jandarma karakolu ve Gökova Bölge trafik ekiplerine haber verilerek Fethiye -Muğla karayolu tutuldu.

Zanlılar jandarmayı da atlattıktan sonra Gökova -Fethiye kavşağında yola kurulan barikatı aşamadı ve polis tarafından kıskıvrak yakalandı. İki zanlı Gözaltına alınarak Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. F.Y ve Y.A'nın üzerinden sahte kimlik çıkarken şüpheliler polis işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Zanlılardan F. Y’nin kredi kartı dolandırıcılığından 190 yıl, diğer zanlının da 6 yıl infazı olduğu öğrenildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Muğla kapalı ceza evine gönderildi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.