19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası başladı.Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Yatağan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Muğla Satranç İl Temsilciliği koordinesinde...

19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası başladı.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Yatağan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Muğla Satranç İl Temsilciliği koordinesinde İlkokul, Ortaokul, Lise ve dengi okul öğrencileri arasında 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okulları kapsayacak şekilde planlanan 19 Mayıs Satranç Turnuvası  Yatağan Gençlik Merkezinde başladı.

Turnuvaya 4 kategoride 8 yaş altı,10 yaş altı ,12 yaş altı ve 16 yaş altı öğrenciler katıldılar. Turnuva 6 tur üzerinden İsviçre Sistemine göre yapılıyor ve  Müsabaka 35' + 30'' eklemeli tempo ile oynanıyor.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamuran Adalı düzenlenen turnuvalar ile Satranç severleri bir araya getirmeyi, Yatağan ve okullarında satranç sporunu sevdirmeyi, geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını aktardı. Düzenlenen turnuva ile satranç sporunda yetişen çocuklar kendilerini bölgesel turnuvalarda deneme imkânı elde edeceklerini belirten ilçe Müdürü Adakı, “Aynı zamanda sporcularımızın sosyalleşmelerini sağlamak, velilerimizde ve sporcularımızda turnuva kültürü oluşturmak, turnuva alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz“  dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ise, “Genç neslin bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi bir konumda olmasını istemiş, bu uğurda spor faaliyetlerine ve sporculara çok büyük değer vermiş olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkışının 103. Yıl dönümünde gururla ve  coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğimizin işbirliğinde öğrencilerimizi Satranç Turnuvasında buluşturduk” dedi.

Her okuldan en az 3 kız 3 erkek öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilere madalya ve katılım belgeleri 19 Mayıs günü Kaya Köstepen Stadında yapılacak törende verilecek.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.