19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı gün olan 19 Mayıs, dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Gençlik Yürüyüşü...

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı gün olan 19 Mayıs, dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüşüy sonrası Muğla Valisi Amir Çiçek ve protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanında açılan standları gezdiler.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Atatürk tarafından bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs, dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da büyük bir coşku içinde kutlandı.

Muğla’da Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşüne Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti il başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Cumhuriyet Meydanında yürüyüş öncesi Muğlalı bisikletçilerin 15 Mayıs tarihinde Samsun’dan aldıkları Türk Bayrağı ve toprak Vali Amir Çiçek’e teslim edildi. Türk Bayrağı ve toprak 7 il ve Bin 200 kilometre yol kat edilerek Muğla’ya getirildi. Cumhuriyet Meydanında başlayan Gençlik yürüyüşü Şehitler Anıtı ve tekrar aynı güzergâhtan yaya olarak Sınırsızlık Meydanında son buldu. Vali Amir çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri Sınırsızlık meydanında açılan stantları gezdi. Vali Çiçek stantlardaki görevli gençlere kırmızı karanfil hediye etti.

Gençlik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında sokak sporları gösterisini ziyaret eden Vali Çiçek minik tekvandocuların gösterisini izledikten sonra sırası ile basketbol, tenis, kortlarının bulunduğu alanda gençlerle spor yaptı. Bilek güreşi standını da ziyaret eden Vali Amir Çiçek, bilek güreşi yaptı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.