Marmaris ilçesinde bir caminin, yıldırımdan korumak için minaresine taktırılan paratonerin bağlantı kabloları hırsızlar tarafından çalındı.Sarıana Mahallesinde bulunan Caminin imamı Vehbi Şimşek (36), namaz vakti camiye geldiğinde...

Marmaris ilçesinde bir caminin, yıldırımdan korumak için minaresine taktırılan paratonerin bağlantı kabloları hırsızlar tarafından çalındı.

Sarıana Mahallesinde bulunan Caminin imamı Vehbi Şimşek (36), namaz vakti camiye geldiğinde minarede takılı olan paratonerin kablolarının kesilmiş olduğunu fark ederek polise haber verdi.Polis yaptığı incelemede kablonun yerden 4 metrelik bölümün kesilerek çalındığını tespit edip hırsızlık şüphelilerini yakalamak için çalışma başlattı.

Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz, yaptığı açıklamada, “Hırsızlık dinimizde haram kılınmıştır. Allah'ın evinden hırsızlık yapmak daha büyük günahtır.Dinimizde Müslüman kazancını helal yollardan sağlamakla mükelleftir” dedi.

Sarıana Camisinde bulunan Sarıana Türbesinin bağış kutusundaki paralarda geçtiğimiz yıl hırsızlar tarafından kurulan düzenekle çalınmıştı.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.