178 kişi Osmanlıca öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Fethiye'de ikinci kez açılan "Osmanlı Türkçesi" kursları tamamlandı. Kursları başarı ile tamamlayan 178 kursiyer belgelerini törenle...

178 kişi Osmanlıca öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Fethiye'de ikinci kez açılan "Osmanlı Türkçesi" kursları tamamlandı. Kursları başarı ile tamamlayan 178 kursiyer belgelerini törenle aldı.

Fethiye’de yaklaşık 2 ay önce Haftada üç gün olarak, iki ayrı kategoride açılan Osmanlı Türkçesi kursuna yaklaşık 200 kursiyer katıldı. Kursiyerler ecdadımızın yazısını öğrenmek, mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıları okuyabilmek, arşivlerden araştırmalar yapabilmek için bu kurslara katıldıklarını söylediler.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ücretsiz olarak açılan Osmanlıca Kolay Metinler, Osmanlıca Dil Bilgisi üzerine açılan kursların önümüzdeki yılda devam edeceği, bu yıl 64 saat kurs verildiği öğrenildi. Bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği Osmanlı Türkçesi derslerine sona gelindi. Fethiye Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan törende konuşan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu, Bu kursların planlı ve programlı şekilde devam edeceğini söyledi.

Hayrat Vakfı adına konuşan Serdar Aktaş, “Vakfımız ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile 2 yıldır devam eden kurslarımız bundan böyle de devam edecektir. Halkımız ecdadımızın kullandığı Osmanlıca’yı bu kursların sayesinde yazıp konuşabilmektedir” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından kurslara katılıp başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.