1700 metrede SESSİZ uçuş

Antalya İşitme Engelliler Derneği üyelerinden 10 engelli Antalya İl Jandarma Komutanlığının sağladığı imkanlarla Babadağ’ından Ölüdeniz’e yamaç paraşütü ile uçuş yaparak paraşüt keyfi yaşadı.Jandarmanın 175. kuruluş...

1700 metrede SESSİZ uçuş

Antalya İşitme Engelliler Derneği üyelerinden 10 engelli Antalya İl Jandarma Komutanlığının sağladığı imkanlarla Babadağ’ından Ölüdeniz’e yamaç paraşütü ile uçuş yaparak paraşüt keyfi yaşadı.Jandarmanın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Antalya İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Kayhan ile birlikte 10 işitme engelli ve 2 Litvanyalı işitme engelli ile tercümanlarıyla birlikte Babadağ’ının 1700 metrelik pistinden tandem (ikili) uçuş keyfi yaşadılar. Gökyüzünde sessiz mutluluğu yaşayan işitme engelliler Ölüdeniz Belcekız Plajında yere ayak bastıklarında diğer arkadaşlarıyla uçma keyfini birbirlerine sarılarak kutladılar. Engelleri biraz aşmak uğruna hazırlanan projeyle Ölüdeniz’e Babadağ’dan uçan işitme engelliler yine uçuş yapmak istediklerini belirtip tüm engellilere tavsiye de etti.

Antalya İşitme Engelliler Derneği 2. Başkanı Hakan Kayhan engelleri biraz kaldırmak adına hazırlanan proje çerçevesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığının destekleriyle yükseklik ve uçma korkusunu yendiklerini söyledi. İlk kez paraşütle uçtuğunu söyleyen Hakan Kayhan “ Önce korku ve heyecan vardı. Uçuşa başlangıçta koşarken korku hissettim. Ancak muhteşem ve süper bir uçuş yaşadım” dedi.

Ummuhan Kayhan ise, “Havalandıktan sonra biraz başım dönse de süper bir uçuş gerçekleştirdik. Engelleri aşmak için geldik. İnanılmaz bir heyecan yaşadık. Kalkış esnasında bir korkum vardı. Ama gökyüzüne havalandığımızda kendimi bir kuş gibi hissettim. Bana göre inanılmaz bir film gibi aksiyon yaşadım. Her şey güzeldi” dedi.

Pilotlar Semih Necli, Sabri Kavuncu, Sedat Demir ve Gökhan Çavdar ise “Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğinden engelleri biraz aşmak için işitme engelleri kardeşlerimizi uçurduk. Çok duygulandık” dediler.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.