170 kaçak göçmen yakalandı

Bodrum ilçesi Yalı beldesi Kargıcık koyundan yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isteyen 170 mülteci yakalandı.Sahil güvenlik ekiplerinin aldığı bir istihbarat sonucunda Orak Adası açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın...

170 kaçak göçmen yakalandı

Bodrum ilçesi Yalı beldesi Kargıcık koyundan yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isteyen 170 mülteci yakalandı.

Sahil güvenlik ekiplerinin aldığı bir istihbarat sonucunda Orak Adası açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasına kaçmak isteyen 170 mülteci yakalandı. “Rose” isimli yaklaşık 20 metre uzunluğundaki gulet teknede yakalanan 170 mültecinin arasında kadınlar ve çocuklar da var.

İran, Afgan ve Suriye asıllı oldukları belirtilen kaçakların gece geç saatlerde 6 minibüs ve 3 taksiyle Yalı beldesinde bulunan balıkçı koyuna geldikleri öğrenildi. 2 organizatör tarafından karşıya geçirilmeye çalışılan kaçaklar sabah erken saatlerde sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Tekne ile balıkçı koyuna getirilen kaçaklar, jandarma tarafından kimlik işlemleri yapılmak üzere Gümbet Mahallesi'nde bulunan kapalı spor salonuna götürülecek. Yapılan işlemlerin ardından 170 kaçak, Muğla Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sınır dışı edilecek.

Organizatör oldukları iddia edilen 2 kişi ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.