17 ton patates tohumu dağıtılacak

Muğla’da iki yıldır üretimi başarı ile yapılan patates ürününden bu yıl 8 çeşit ekilecek. Üreticiye bu doğrultuda 17 ton patates tohumu dağıtılacak.Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Tütün Tarımına...

17 ton patates tohumu dağıtılacak

Muğla’da iki yıldır üretimi başarı ile yapılan patates ürününden bu yıl 8 çeşit ekilecek. Üreticiye bu doğrultuda 17 ton patates tohumu dağıtılacak.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Tütün Tarımına Alternatif“ katma değeri yüksek sebze üretim programı kapsamında 2 yıldır devam eden patates üretim çalışmalarına 2014 yılında da devam edilecek.

Muğla’daki çiftçi gelirlerinin arttırılması, tüketicilerin daha kaliteli patates tüketimlerinin sağlanması ve ürün çeşitliğinin arttırılmasının amaçlandığı çalışmalar, 2014 yılında Muğla Merkez, Fethiye, Kavaklıdere, Marmaris, Milas ve Ula ilçelerimizde “Patates Üretimi” için çalışmaların atarak devam ettiği açıklandı.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “2012 yılında 14 çeşit patatesle başlanan patates üretim çalışmalarına, 2014 yılında 8 çeşitle devam edilecek. Yapılacak çalışmalarda 17 ton patates tohumluğu çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak olup, Tareks ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden sağlanan tohumluklar kullanılacak. Gübre ve ilaç konusunda da üreticilerimize destek sağlanacak olup, erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerden dekara 4-6 ton arasında ürün bekleniyor” denildi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.