162 TON LASTİK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Fethiye Belediyesi, ömrünü tamamlamış lastikleri geri kazanım çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar toplam 162 ton lastiğin geri dönüşümü sağlandı.Haber MerkeziFethiye'de 2013 yılının ilk 10 aylık süresi içinde 162.593...

162 TON LASTİK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Fethiye Belediyesi, ömrünü tamamlamış lastikleri geri kazanım çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar toplam 162 ton lastiğin geri dönüşümü sağlandı.

Haber Merkezi

Fethiye'de 2013 yılının ilk 10 aylık süresi içinde 162.593 Kg ömrünü tamamlamış lastiğin lisanslı geri kazanım firmalarında değerlendirilmesi için sevki yapıldı. 2013 yılı ilk on aylık dönemde geri kazanıma sevki yapılan ÖTL ile 105 milyn 197 bin 671 Kg CO² (karbondioksitin) atmosfere salınımının önüne geçildi. 2008 yılından bu yana düzenli olarak atık lastikler geri dönüşümünü sağlayan Fethiye Belediyesi, bu sayede el arabası tekerlekleri, çöp kutuları, bazı yük taşıma araçları tekerlekleri, çim halı sahalarda döşeme malzemesi, kent mobilyaları ve trafik sinyal işaretleri, kaplama malzemeleri karolar, ahır taban döşemeleri, okul ve oyun sahalarında güvenlik amaçlı döşeme gibi birçok malzemenin geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor.

ÖTL hakkında bilgiler veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “ Oto lastik satış, tamir gibi işyerlerinden araç servislerinden ve vatandaşların evinde bulunan kullanılmayan oto lastiklerini Çatalarık Mahallesi’ndeki atık lastik depo alanına bırakmalarını istiyoruz. Bu kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Lastikleri geri dönüştürerek ekonomimize kazandırıyoruz. Aynı zamanda atmosfere karbondioksit salınımını da önlüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.