16 TESİSİN TEMELİ ATILDI 4 TESİSİN AÇILIŞI YAPILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  toplam maliyetleri 132 milyon TL olan 16 tesisin temelini attı  4 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce...

16 TESİSİN TEMELİ ATILDI 4 TESİSİN AÇILIŞI YAPILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  toplam maliyetleri 132 milyon TL olan 16 tesisin temelini attı  4 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce Muğla’da inşa edilecek 16 tesisin temelinin atılması ve 4 adet tesisin hizmete açılması nedeniyle gayesiyle Yatağan’da ve Kavaklıdere’de törenler düzenlendi.

İlk olarak 14 tesisin temelinin atıldığı ve 4 tesisin hizmete açıldığı Yatağan’da düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tesislerin Muğla’ya hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diledi.

4 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Girme Barajı ve Milas Ovası Sulaması İkmali başta olmak üzere birçok sulama, içmesuyu ve taşkın koruma tesislerinin temelini attı.

Araziler suya kavuşuyor

Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile yaklaşık 34 bin 627 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 5 bin dekar tarım arazisine su takviyesi sağlanacak ve 15 milyon 350 bin m3 sulama suyu depolanacak. Taşkın koruma tesisleri ile de 710 dekar zirai arazi, 2 ilçe, 1 adet baraj ve 9 yerleşim yeri taşkın zararından korunacak.

Temeli atılan ve açılışı yapılan 131 milyon 715 bin lira yatırım bedeline sahip tesisler ile

2 bin 28 kişiye istihdam olanağı, milli ekonomide de yıllık yaklaşık 53 milyon 410 bin lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

 “Muğla’yı Çiçek Gibi Yapacağız”

Muğlayı çiçek gibi yapacağız diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla için baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma alanında gereken ne varsa yapılacağını söyledi.

Konuşmasında ekonomik gelişmelerden bahseden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu önceki hükümetlerin memur maaşlarını ödemek için IMF’ den borç aldığını, merkez bankasının kasasının boşaltıldığını 22 bankanın batırıldığını vurgulayarak şunları söyledi; “IMF’ ye borcu ödedik, batmış bankaların 231 milyar TL borcunu ödedik, zorunlu tasarrufları ödedik. KEY’ leri ödedik, merkez bankasının kasası doldu IMF’ ye borç verir duruma geldik. Geçmiş dönemlerde toplanan vergilerin yüzde 86’ sı faiz ödemesine giderken bugün ise toplanan bu vergiler milletimize hizmet olarak dönüyor” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk kez 1 Ocak 2012 tarihinde uygulamaya konulan “1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU” Projesi ile büyük sulama projeleri dışında kalan arazilerin sulanması maksadıyla göletler inşa etmeye başladıklarını vurguladı. 2012 yılına kadar

57 yılda 461 gölet tamamlanmışken, 1000 Günde 1000 Gölet Projesiyle 1.071 göletin inşa edileceğini söyleyen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu projenin tamamlanmasıyla 4.199.710 dekar zirai araziye su temin edileceğini belirtti.

Muğla’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı hükümetin Muğla’ya yaklaşık 8 milyar TL tutarında yatırım yaptığını en çok yatırımında 1,9 milyar TL ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti. Barajlar, göletler, içmesuyu tesisleri, bal ormanları, meteoroloji gözlem istasyonları başta olmak üzere birçok projenin hayata geçirildiğini bölünmüş yollar, okullar, sağlık tesisleri gibi birçok tesisinde hizmete açıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.