15 Temmuz tur paketlerine de girdi

Ortadoğu ülkelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı Arap turistlerin talepleri üzerine, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te sıcak saatlerin yaşandığı bölgeye denizden turlar düzenlenmeye başlandı. Yaklaşık bir ay önce...

15 Temmuz tur paketlerine de girdi

Ortadoğu ülkelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı Arap turistlerin talepleri üzerine, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te sıcak saatlerin yaşandığı bölgeye denizden turlar düzenlenmeye başlandı. Yaklaşık bir ay önce başlayan turlara Ürdün, Lübnan ve Filistinli turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye’ye Ortadoğu’dan turist getiren Heysem tur acentesi, müşterilerinin isteği üzerine 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konakladığı Grand Yazıcı Turban otele denizden günübirlik tur düzenlemeye başladı.

İçmeler Limanı’ndan kalkan günübirlik tur tekneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı villanın yakınlarına geldiğinde duraklıyor, bu sırada rehberler mikrofonu eline alıp, turistlere sesleniyor, 15 Temmuz’da ilçede ve Türkiye’de yaşananları anlatıyor. Bu sırada tatilciler, Erdoğan’ın konakladığı tesissi bol bol fotoğraflayıp özçekim yapmayı da ihmal etmiyor. Bazı Arap turistler ise teknenin villaya yaklaştığı sırada Cumhurbaşkanı’na tezahüratta bulunarak Erdoğan sevgisini göstermeye çalışıyor .

Sabah saat 10.00'da başlayan turda Arap turistler günübirlik mavi tur yapan tekneye bindirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe gecesi bulunduğu otelin villasını denizden gören yere getiriliyor. Tekne villaya yaklaştığında, Arap turistlere rehberlik yapan Eylem Yolcu, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın kaldığı villayı gösteriyor .Daha sonra teknenin villaya gördüğü bölümde toplanan turistlere mikrofondan seslenerek Cumhurbaşkanının ilk kez halka buradan seslendiğini, demokrasi mücadelesine çağırdığını anlatıyor ve o gece Marmaris’ten yükselen sesin ardından Türkiye’de milletin destan yazdığı sözleriyle anlatıma devam ediyor. Turistler ise rehberin anlatımıyla birlikte villanın önünde denizden fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarışıp bol bol özçekim yapmayı ihmal etmiyor.

Sezon sonu olmasına rağmen halen ilgi gören turların en az Ekim sonuna kadar devam etmesinin, önümüzdeki yıl ise taleplerin katlanmasının beklendiği belirtildi.

Arap turistlerin Erdoğan hayranlığı

Ürdünlü turist Bashar Kholoud Abugayas, “Erdoğan ülkesini çok seviyor. O ülkesi için her şeyi yapan bir lider” derken, Filistinli Ala Nour Aladwani, ”Öncelikle Recep Tayyip Erdoğan kendi ülkesini ekonomik anlamda çok büyük katkı sağladı. Marmaris’e geliş sebebim darbe gecesi Erdoğan’ın burada kaldığı otelde neler yaşadığını görmek içindi. Onu çok seviyorum” diye konuştu.

Heymes Tur Marmaris Bölge Müdürü Metin Heysem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerinde çok sevildiğini ve Marmaris’e tatile gelen müşterilerinin talepleri üzerine günübirlik tekne tur güzergahına Erdoğan’ın kaldığı oteli de eklediklerini söyledi.

Tur rehberi Eylem Yolcu ise turizmde bazı gelişmeleri değerlendirmek gerektiğini söyleyerek, “Arap misafirlerimizin Erdoğan’a özel bir ilgisi olduğunu çok iyi bilen bir kişi olarak buraya tur düzenlemeyi planladık. Turlara ilgi beklediğimizden daha fazla oldu” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.