15 bin öğrenciye diş fırçası ve macunu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği diş fırçası ve diş macunu dağıtımı bu senede yapılıyor. Fethiye merkez ve köyler dahil tüm ilköğretim...

15 bin öğrenciye diş fırçası ve macunu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği diş fırçası ve diş macunu dağıtımı bu senede yapılıyor. Fethiye merkez ve köyler dahil tüm ilköğretim okullarına 15 bin adet diş macunu ve fırça dağıtımı Atatürk İlköğretim Okulu anasınıflarından başlandı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur’un da katıldığı dağıtımlarda, öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Fethiye Belediyesi, ilçede bulunan köy ilköğretim okulları da dahil 74 ilköğretim okuluna 15 bin adet diş fırçası ve macunu dağıtacak. Bu kapsamda Atatürk İlköğretim Okulundan başlanan dağıtımlara Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur katıldı. Diş Doktoru Çağatay Aras dağıtımlarda öğrencilere diş fırçasının kullanımı, gün içerisinde ne zaman kullanılması gerektiği konularda bilgiler verdi.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Tuna yaptığı değerlendirmede, “Fethiye Belediyesi her sene geleneksel olarak eğitime ve sağlığa destek amacıyla bunu düzenliyor. Ağız ve Diş Sağlığı çocuklarımız için çok önemli. Bu etkinliği gerçekleştiren ve çocuklarımızın sağlığını düşünen Fethiye Belediyesine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızda inşallah dişlerini fırçalayarak ağız ve diş sağlığına özeni gösterirler” dedi.

Öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Dr. Çağatay Aras ise, “Bu yaşta öğrenilen şeyler kolay kolay unutulmuyor. Bu eğitimin ben yararlı olduğuna inanıyorum. En başta Belediyemize verdiği bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Daha sonra ise öğretmenlerimize ve aileye bundan sonra çok büyük görev düşüyor. Biz sadece çocuklarımıza diş sağlığını dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Dağıtımlara katılan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, “Belediye Başkanımızın öncülüğünde her sene bu dağıtımları yapıyoruz. Burada verilen 15dakikalık eğitimler kalıcı oluyor. Fethiye’de bulunan tüm okullara, bunların içinde köy okulları da dahil 15 bin diş fırçası ve macunu dağıtacağız. Biz bu geleneğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu geleneğini 2006 yılından bu yana sürdürüyor.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.