134 KADRO İÇİN 5 BİN 181 BAŞVURU

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak mevsimlik işçilerin belirlenmesindeki görüntüler Türkiye’nin ve Muğla’nın işsizlik tablosunu net bir şekilde ortaya koydu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk...

134 KADRO İÇİN 5 BİN 181 BAŞVURU

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak mevsimlik işçilerin belirlenmesindeki görüntüler Türkiye’nin ve Muğla’nın işsizlik tablosunu net bir şekilde ortaya koydu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Muğla ve Aydın illerinde mevsimlik olarak çalıştırılacak 134 mevsimlik işçi kadrosu için 5 bin 181 başvuru oldu. İşe alınacak işçiler kamera gözetiminde gerçekleştirilen kur’a ile belirlendi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı Aydın ve Muğla illerinde mevsimlik olarak çalıştırılacak işçiler kamera gözetiminde kur’a ile belirleniyor. Aydın İşletmesinde 16, Muğla için ise 118 olmak üzere toplam 134 mevsimlik işçinin alınacağı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne toplam 5 bin 181 başvuru yapıldı.

Aydın Orman İşletme için alınacak mevsimlik işçilerin kur’a çekimi bir gün önce yapıldı. Muğla’da başvuru sayısının fazla olması nedeniyle kur’a çekimi Kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Noter huzurunda gerçekleştirilen kur’a çeki için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü basın bürosu çalışanları salona kurdukları sistem ile çekilen kur’a numarası ve ismini tepegöz ile büyük ekrana yansıttılar. Muğla’dan toplam 4 bin 673, Aydın’dan ise 508 kişi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 5 ay 29 gün çalışacak. Mevcut kadroya ilave olarak alınacak mevsimlik işçiler Temmuz ayı içinde göreve başlayacaklar.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alınacak mevsimlik işçilerden başvuru yapanların tamamının isminin okunduktan sonra noter huzurunda yapılan kur’a ç ekimi nedeniyle alınacak 134 işçinin üç katı isim belirlemek zorunda. Belirlenen isimlerin tamamı Haziran ayının ilk haftası mülakat ve uygulamalı sınava girecek. Toplam 302 kişinin katılacağı mülakat sonrası 134 kişilik geçici işçi kadrosu belirlenecek.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne alınacak mevsimlik işçilerden 92’si arazöz operatörü, 38’i yangın ilk müdahale işçisi, 2 kepçe operatörü ve 2 kişi de traktör operatörü olarak görev yapacağı açıklandı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.