1322 iş kazasında 34 kişi öldü

Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. SGK İl Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SGK Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum,...

1322 iş kazasında 34 kişi öldü

Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. SGK İl Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SGK Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, sadece Muğla’da ilk defa uygulanan internet üzerinden Canlı Destek Sistemi ile halkın sorularını anında cevapladıklarını bildirdi. Dorum, Muğla il genelinde gerçekleşen iş kazalarına da dikkat çekerek, 2012 yılında meydana gelen bin 322 iş kazasının 34 kişinin ölümü ile sonuçlandığını söyledi.

Muğla’nın büyükşehir niteliği kazandığını hatırlatan Dorum, “ 840 bin nüfusu olan ilimizde yaz aylarında 204 bine kadar ulaşan sigortalı sayımız bu sene ilk defa istatistiklere baktığımızda 165 binlerden 190 binlere çıktı. İlimizde 190 bin SSK’lı, 56 bin Bağ-Kurlu, 32 bin de emekli sandığı çalışanı var. Önümüzdeki yıllarda kış aylarındaki 190 bin olan sigortalı sayımızı 210 binlere çıkarmak istiyoruz. Bu bağlamda bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret sarfedeceğiz. İlimiz maden ve turizm sektörleri yoğunlukta olmasına rağmen kış aylarında maden ve kömür işlerinde çalışan daha çok sigortalımız bulunuyor. “dedi.

İş kazaları ile de ilgili olarak bilgi veren Dorum, “ Muğla il genelinde iş kazası sayısı bu yıl biraz artış gösterdi. Bunu ilgili kurumlarla da paylaşarak 2013 yılında iş kazası sayısını azaltmanın yollarını arayacağız. 2012 yılında ilimizde bin 322 iş kazası mevcut olup, bunun 34’ü ölümle sonuçlandı.  Muğla merkezde ise 2011 yılında 412 iş kazasından 12’si ne yazık ki ölümle sonuçlandı. 2012 yılında ise 362 iş kazasında ölen vatandaşımızın sayısı 16. İlimiz genelinde iş kazalarını en az seviyeye çekmek için gerekli çalışmaları yapacağız. “diye konuştu.

Yeni hayata geçirilen Web  sistemi projesi hakkında da bilgi veren Dorum şunları söyledi:

“Sadece Muğla ilindeki işverenlere, çalışanlara ve emeklilere hitap eden bir program yapmak istedik. Bunu gerçekleştirdik. Halkımız işyerinde, evinde, oturduğu yerde bizim sistemimize girerek sigortalılıkları ve emeklilikleri ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilecekler. Bugün geldiğimiz son noktada bu sistemi oluşturduk. Bunun yanında Canlı Destek ile Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz başlığı altında vatandaşımız sisteme girdiği anda personelimiz tarafından sorularına cevap bulabilecekler. Yazılı olarak sistemden görme imkanına kavuşacaklar. Bu sadece Muğla ilinde ilk defa uygulanan bir sistem.  Bunun herkese büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz”

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.