TEK KOLEJİNDEN “ARI EVLERİ PROJESİ”

Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. “Arı Yoksa Hayat Yok” projesi ile Muğla TEK Koleji 3. Sınıf öğrencileri, Öğretmen Gamze Öztek Berber’in koordinesinde, atık malzemelerden ürettikleri...

TEK KOLEJİNDEN “ARI EVLERİ PROJESİ”

Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. “Arı Yoksa Hayat Yok” projesi ile Muğla TEK Koleji 3. Sınıf öğrencileri, Öğretmen Gamze Öztek Berber’in koordinesinde, atık malzemelerden ürettikleri arı evlerini düzenlenen törenle Akyaka’da ormanlık alanda ağaçlara astılar.

Geçtiğimiz aylarda Muğla’daki orman yangınlarında yüz binlerce ağaç ve sayısız tür yanarak yok oldu. İnsanlık ve bölgemiz açısından oldukça önemli olan arılar ve arıcılık da bu felaketten çok büyük zarar gördü. Kaybedilen biyoçeşitliliğin geri kazanılması, bozulan ekolojik dengenin düzelmesi için rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmaları gibi projeler hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları (TEK)  “Arı Yoksa Hayat Yok” projesi ile 3. Sınıf öğrenciler, Öğretmen Gamze Öztek Berber’in koordinesinde, atık malzemelerden ürettikleri arı evlerini düzenlenen törenle Akyaka’da ormanlık alanda ağaçlara astılar.

Proje gerçekleştirme törenine; İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Erizan Yılmaz, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Yılmaz Kaya, Tek Okulları Genel Müdürü Celalettin Demirel, Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Tarım İl Müdürlüğü ve MAYBİR’den görevli personellerce öğrencilere küçük bir eğitim verildi. Eğitim sonrasında öğrencilere “Bal Çocuk Elif Kitabı” ile “Arı Rozeti” dağıtıldı. Akabinde Müzik Öğretmeni Tuğçe Kocabıyık Koordinesinde öğrencilerden oluşan “Doğanın Sesi Korosu”, Okul Türkçe Öğretmeni Masal Terapisti Ece Nur ŞENER tarafından da “Ormandaki Bal Kovanları Masalı” ile sosyal farkındalık oluşturuldu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.