101 ton lastik geri dönüştürüldü

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan atık lastiklerin geri kazanımı ve doğaya atılmasını engelleme çalışmalarına devam ediyor.Fethiye Belediyesi'nden alınan verilere göre, 2013...

101 ton lastik geri dönüştürüldü

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan atık lastiklerin geri kazanımı ve doğaya atılmasını engelleme çalışmalarına devam ediyor.

Fethiye Belediyesi'nden alınan verilere göre, 2013 yılı ilk yarısında yapılan çalışmalarda 101 bin 730 kilogram ömrünü tamamlamış lastiğin geri dönüşümü sağlandı. Bu kapsamda 101 ton lastiğin geri dönüşümü sağlanırken, 65 milyon 819 bin 310 kilogram karbondioksitin atmosfere salınımı da önlenmiş oldu.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli Çevre Sağlık Teknisyeni Ali Kıroğlu, yaptığı açıklamada; “Fethiye Belediyesi hiçbir atığın doğaya terk edilmemesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Atık lastikler geri dönüştürüldüğünde kırma yöntemi ile el arabası tekerlekleri, çöp kutuları, bazı yük taşıma araçları tekerlekleri çim halı sahalarda döşeme malzemesi, kent mobilyaları, trafik sinyal işaretleri, kaplama malzemeleri karolar, Ahır taban döşemeleri, Okul ve oyun sahalarında güvenlik amaçlı döşeme alanlarda kullanılabildiği gibi piroliz ile yakma tesislerinde kaliteli enerjiye dönüştürülmektedir” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.