100. Yıl Projeleri tanıtıldı

İçinde bulunduğumuz 2013 yılında Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı kutlanacak olması nedeniyle Muğla’ya 100. Yılda kalıcı proje bırakma amacıyla başlatılan çalışmanın üçüncü toplantısı Muğla il genelindeki sivil...

100. Yıl Projeleri tanıtıldı

İçinde bulunduğumuz 2013 yılında Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı kutlanacak olması nedeniyle Muğla’ya 100. Yılda kalıcı proje bırakma amacıyla başlatılan çalışmanın üçüncü toplantısı Muğla il genelindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksem Özden’in çağrısı ile Muğla il genelindeki sivil toplum kuruluşları ‘Yüzde Yüz Muğla’ projesi tanıtımına katılırken, toplantıya Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı Sami Kabaş ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından da İsmail Erşahin katıldı. Muğla’daki Ticaret ve Sanayi Odaları, Şoförler Odaları, Esnaf Odaları, Deniz Ticaret Odaları ve ekonomi ağırlıklı STK’lar katıldı. Yaklaşık 150 katılımcının katıldığı toplantıda STK’lar Muğla’nın 100. Yılında yapılması gereken projelerini tanıttı.

Toplantının açılış konuşmasını toplantıya ev sahipliği yapan Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız yaparken, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, kimsenin dışlanmadan, Muğla’nın yüzüncü yılına katkısı olması gerektiğini söyledi. Boğa, “Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı için her kesimin katkısına ihtiyacımız var. Muğla’ya Muğlalılar olarak bir rol vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Muğla’ya başkaları rol vermiş. Burada herkesin proje sorumluluğu yok. Fakat projelere destek verme gibi bir zorunluluğu var. Muğlalılar ortaya çıkan projelere destek verir ise, Ankara’da bize destek vermek zorunluluğu duyar. Bizim arzumuz bu çalışmanın bir politik kulvara doğru yönelmemesi. Yapılacak projeler geniş tabanlı ve Muğla’ya has projeler olması. Projelerin gerçekleşmesi için yasal ve finansal desteklerinin olması şart. Bu projeler kısa ve uzun vadeli projeler olabilir” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise Muğla’nın 100. Yılını fırsata çevirmeyi beklediklerini söylerken, “Bu fırsat Muğla’nın çıkarları doğrultusunda, Muğla’ya yeni yatırımlar olmalı. Aslolan Muğlalıların birlikte çalışması ve birlikte hareket etmesi. Yapılan her her proje bizim için değerlidir ve bu projelerin Muğla’ya katkısının olacağını düşünüyorum. Aramızda Ulaştırma Bakanımızın Danışmanı Sami Kabaş ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından da İsmail Erşahin de var. Bu arkadaşlarımız Muğla’nın 100. Yılına nasıl katkı verebiliriz ve projeleri nasıl değerlendirebiliriz anlamında bizim ile birlikte” dedi.

Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Danışmanı Sami Kabaş, Ak Parti Muğla Milletvekillerinin Bakan Yıldırım ile yaptıkları görüşmede, tüm Türkiye’de GSM operatörlerinin kapsama alanlarının yüzde yüze çıkarılması için 2015 yılına kadar süre olduğunu, fakat Muğla’nın il oluşunun 100. Yılında bu çalışmanın 2013 yılında tamamlanacağını açıkladı. Kabaş, Muğla’dan gelecek projelere de Bakanlık olarak destek vereceklerini söyledi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı adına gelen İsmail Erşahin ise görevlerinin yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak olduğunu söylerken. “Biz kurum olarak bürokrasinin virüsüyüz. Bürokrasinin içindeki bürokrasiyi çözmeye çalışıyoruz. Yatırımcılarımıza yurt içi ve yurt dışı finansman bulmak bizim işimiz” dedi.

Toplantıda Muğla il genelinden gelen sivil toplum kuruluşlarına tek tek söz verilirken, her kuruluş Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı için hazırladığı ‘Yüzde Yüz Muğla’ projelerini kısa kısa tanıtımını yaptı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.