100 kaçak göçmen yakalandı

Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isteyen göçmen sayısı son bir hafta’da 100’e ulaştı. Son 1 hafta içerisinde Bodrum’dan Yunanistan’ın Kos adasına kaçak yollar ile gitmek isteyen ve çoğunluğu...

100 kaçak göçmen yakalandı

Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isteyen göçmen sayısı son bir hafta’da 100’e ulaştı. Son 1 hafta içerisinde Bodrum’dan Yunanistan’ın Kos adasına kaçak yollar ile gitmek isteyen ve çoğunluğu Suriyeli olan 100 kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak sınır dışı edildi. Son olarak önceki  gece yarısı 7 metre uzunluğundaki surat teknesine yapılan operasyon sonucunda 1 organizatör, biri bayan toplan 12 kaçak göçmen yakalandı.  Bodrum Emniyet Müdürlüğü götürülen göçmenler buradaki sorgulamalarının ardından sınır dışı edilmeleri için Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi

İlginç yöntemler buluyorlar

Bir hafta içerisinde hemen hemen her gün Sahil Güvenlik ekiplerinin yakaladığı kaçak göçmenler ve organizatörlerin yöntemleri ise Sahil Güvenlik ekiplerini şaşırttı. Göçmenler yakalanmamak için kedilerine zengin süsü verip, sevgili gibi görünüp, turist gibi giyinerek dikkat çekmemeye çalışıyor. Bu durum karşısında sahil güvenlik ekipleri ise denetlemelerini arttırarak Ege Denizinde kuş uçurtmuyor.

İç savaştan kaçıyorlar

Kaçak yollardan yurt dışına çıkmak isteyen Suriye uyrukluların çoğu  iç savaştan kaçarak umuda yolculuk ediyor. Suriye’den İstanbul’a, İzmir’e kaçan Göçmenler İnsan kaçakçılarına kişi başı bin Euro ile 3 bin Euro arasında para ödeyerek Avrupa ülkelerine kaçmak ve oradaki Avrupa yasalarından yararlanmak istiyor. Ancak yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmeye çalışan göçmenlerin umuda giden yolculukları Ege Denizinde son buluyor.

İnsan kaçakçılığı yapan organizatörlerin birçoğu yakayı ele verirken, son olarak ise Mysetery isimli yelkenli yat ile yurt dışına göçmen taşıyan T.A, M.E ve surat botu ile yakalanan A.Ö yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.