100 kaçak göçmen yakalandı

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin Bodrum ve Marmaris’te gerçekleştirdiği operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 100 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı.Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin...

100 kaçak göçmen yakalandı

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin Bodrum ve Marmaris’te gerçekleştirdiği operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 100 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin Bodrum ve Marmaris’de yaptığı operasyonlarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 100 kaçak göçmen ve onlara yardımcı olan 2 organizatör yakalandı.

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri iki ayrı operasyonda Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmak isteyen toplam 83 kişiyi gözaltına aldı.

Akyarlar Mahallesi ve Adaboğazı Mevkii açıklarında iyi ayrı botta yakalanan Suriye ve Irak uyruklu göçmenler lastik botlarla Yunanistan’ın Kos adasına kaçmaya çalışırken ekipler tarafından yakalandı. Yakalananlar arasında ellerinde keman kutuları olan çocuklar gözden kaçmazken, çocukların babası olduğu sanılan Suriyeli şahıs kendilerini görüntüleyen gazetecilere İngilizce, “Yeter, yeter” (Enough) diye bağırarak tepki gösterdi.

Öte yandan; Marmaris ilçesinde, jandarmanın bir koya yaptığı operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 mülteci ile kaçakları Yunan adasına kaçırmaya çalışan biri Suriyeli 2 organizatör de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris İlçe jandarma Komutanlığı’na bağlı Hisarönü Karakol ekipleri, ilçeye 30 kilometre mesafedeki Bencik Koyu’ndan botla Yunanistan’ın Simi adasına kaçak geçmeye hazırlanan bir grup mülteci tespit ederek operasyon başlattı. Yapılan aramada koy içinde saklanan 8 Afgan, 9 da Suriyeli olmak üzere toplam 17 mülteci yakalandı. Göçmenlerin arasında biri hamile 5 kadın, 4 çocuk bulunuyor. Operasyonda kaçaklara organizatörlük yapan İ.K. (25) ve Suriye uyruklu olduğu belirlenen H.M. (24) yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan göçmenlerin sorgulamalarının bitmesinin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.