“100 ceza puanı verilse de nöbet tutmayacağız”

Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, nöbete gelmeyen aile hekimlerini verilen ihtar puanlarına tepki göstererek, “ 20 değil 100 ceza puanı verilse de nöbetleri tutmayacağız.”dediYönetmelikle...

“100 ceza puanı verilse de nöbet tutmayacağız”

Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, nöbete gelmeyen aile hekimlerini verilen ihtar puanlarına tepki göstererek, “ 20 değil 100 ceza puanı verilse de nöbetleri tutmayacağız.”dedi

Yönetmelikle ilgili olarak bilgi veren Gezgin; “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde yapılan bir düzenleme ile Sağlık Bakanlığı nöbete gelmeyen Aile Hekimlerine ihtar puanı verilmesini getirmiştir.

Söz konusu Yönetmelikte yapılan değişiklikle “Mesai dışı hizmet ve/veya nöbete mazeretsiz gelmemek” uygulanacak ihtarlara dahil edilmiş ve 20 ihtar puanı ceza verilmesi düzenlenmiştir.”dedi.

Yönetmeliğe göre 100 Ceza puanı alan Aile Hekiminin sözleşmesinin iptal edildiğine dikkat çeken Gezgin; “ Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı aile hekimliklerinde çalışma şartlarının düzeltilmek ve çalışanların taleplerinin karşılanmakyerine çalışanlara aba altından sopa göstermeyi tercih etmiştir. Çalışana zulüm ve cezada neler yapabilirimin peşine düşmüştür.

Aile hekimliklerinde uygulamaya konulan Cumartesi nöbetleri,Anayasa ve İLO sözleşmeleri ile güvence altına alınan çalışanların izin ve dinlenme haklarını elinden almaktadır.

Bunun içinde Ocak ayından bu yana bu nöbetlere tepkimizi en net biçimde koyuyor ve nöbetlere gitmiyoruz.

Biz nöbetleri tutmamakta kararlıyız.  Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları da bu nöbetleri tutmamakta kararlıdır.  Bakanlık cezayı değil 20 puana 100 puana bile çıkarsa bu tavrımız sürecektir. Haksızlığın karşısında olmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen olarak bu düzenlemeyi de mahkemeye taşıyacaklarını bildiren Gezgin, şunları ekledi: “ 2015 yılı Ocak ayından bu tarafa cumartesi nöbetleri gitmemek adına Genel Merkezimiz tarafından Yönetim Kurulu kararı alınmaya devam edilecektir. Yani cumartesi yine eylemde olacağız. Çalışanlara zulme rıza göstermeyeceğiz.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.