10. Gümüşlük Festivali başlıyor

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, binlerce yıllık bir tarihin üzerinde kurulu Gümüşlük’ün şüphesiz ki en büyük değerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl onuncu yılını kutlayan festival büyük atılımlar...

10. Gümüşlük Festivali başlıyor

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, binlerce yıllık bir tarihin üzerinde kurulu Gümüşlük’ün şüphesiz ki en büyük değerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl onuncu yılını kutlayan festival büyük atılımlar içerisinde müzikseverleri yeni mekânında ağırlıyor.

15 Temmuz’da ilk konser

Tarihin ve kültürün beşiği olmuş, mitolojiye, tanrılara, söylencelere tanıklık etmiş bir coğrafyada on yıldır süre gelen bu heyecan, 15 Temmuz’da BODTO sponsorluğunda gerçekleşecek Gülsin Onay & Erkin Onay konseriyle kapılarını açıyor. Festivalin açılış konseri geçen yıl kaybettiğimiz İşsanat direktörü Meriç Soylu’nun anısına düzenlenecek. Geçtiğimiz 9 yıl boyunca dünyanın önde gelen klasik müzik sanatçılarını konuk eden, caz konseriyle perspektifini genişleten Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, sanat yönetmeni Eren Levendoğlu ve festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay önderliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği’nin bir etkinliği olarak, Let’s Bodrum ana sponsorluğunda gerçekleşecek.

2500 yıllık konser alanı

Zaman içinde artan izleyici sayısı ve bu izleyicilerin taleplerine daha geniş bir ortamda daha kaliteli bir etkinlik sunabilme amacıyla festival, bu yıl Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Mausoleion’un yapımında kullanılan taşların çıkarıldığı yine Gümüşlük beldesi sınırları içersindeki Koyunbaba mevkiindeki “Antik Taş Ocağı”nda gerçekleştirilecek. Akustiğiyle dikkat çeken ve aynı anda 3 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek olan konser alanı, tarihi dokusuyla hoş bir atmosfer sunuyor.

Festivalde ünlüler var

Festivalde, dünyanın en saygın sanatçılarından; Aldo Ragone, Endellion Quartet, Erkin Onay, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Pierre Réach, Yury Martynov, Boğaziçi Caz Korosu, Carlo Domeniconi ve Derek Gripper eserleri ve icralarıyla klasik müzik tutkunlarına bir ay boyunca harikûlade bir atmosfer sunacak. Festivale dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say da katılarak, genç müzisyenlere masterclass verecek.

GMA’da gitar ve kompozisyon kayıtları devam ediyor

Gümüşlük Müzik Akademisi (GMA), bu sene de genç müzisyenlerin hem tatillerini değerlendirip hem de eğitim almalarını sağlamak amacıyla kapılarını açacak. 9 genç yeteneğimize yurt dışında tam zamanlı eğitim almanın kapılarını açan GMA’da bu yıl yine festivalin konuk sanatçıları eğitim vermeye devam edecek. Aldo Ragone, Mauricio Vallina, Misha Dacic, Pierre Réach, Edna Golandsky, Yury Martynov ve Gülsin Onay’ın eğitmenliğinde 22 Temmuz – 9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek piyano masterclassının ardından, 6 – 10 Ağustos tarihleri arasında Fazıl Say, Kompozisyon Masterclass’ını verecek. Türkiye’yi ve Türk müzisyenini çok iyi tanıyan gitarist Carlo Domeniconi ve Derek Gripper’ın gerçekleştireceği gitar ustalık sınıfları ise 10 – 16 Ağustos’ta yapılacak. Gitar ve kompozisyon masterclasslarının kayıtları halen devam etmekte. Hem eğitim hem yaz kampı havasında geçen masterclasslara katılan genç yetenekler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de sertifikalarını birer virtüöz olan eğitmenlerinin elinden törenle alacaklar.

Büyük usta için yarışma

18 – 21 Temmuz tarihlerinde bu yıl ikinci kez gerçekleşecek olan Ahmed Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması 20 – 21 Temmuz tarihlerindeki finallerle yine genç yeteneklerimize tatlı bir rekabet yaşatacak. Cumhuriyet tarihimizin en özgün ve değerli bestecisi Saygun’u genç nesillere tanıtmak ve onu müziğiyle anmak adına başlatılan yarışma geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da genç müzisyenlerin ilgi odağı

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.