1 ton YEŞİL ZEHİR elegeçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menteşe ilçesinin Göktepe, Çamoluk ve Esençay mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 ayda 1 ton esrar ve yaklaşık 30 bin kök esrar yapımında kullanılan Kenevir bitkisi elgeçirdi.Muğla...

1 ton YEŞİL ZEHİR elegeçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menteşe ilçesinin Göktepe, Çamoluk ve Esençay mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 ayda 1 ton esrar ve yaklaşık 30 bin kök esrar yapımında kullanılan Kenevir bitkisi elgeçirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Muğla’nın en uzak dağ mahallelerinden Göktepe, Çamoluk ve Esençay'da 9 ayda gerçekleştirilen ‘Yeşil Zehir’ operasyonlarında toplam 1 ton esrar, yaklaşık 30 bin kök hint keneviri bitkisi ile silah ve uyuşturucu ticaretinde kullanılan malzemeler ele geçirdi.

Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Şube ve Jandarma Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imal ve ticaretine yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan Rahmi D. ve Selami D. isimli kardeşlerin Çamoluk mahallesi Kızılçakar mevkisinde bulunan kendilerine ait tarla içerisinde yapılan aramada, tarla içerisinde bir ağacın altında kısmen toprağa gömülü çuval içerisinde 6 kg kubar esrar maddesi ele geçirdi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, narkotik köpeği Resim ile birlikte arazide yaptıkları arama çalışmalarında ormanlık arazi içine gizlenmiş vaziyette ekili ve kurutulmaya bırakılmış yaklaşık 200 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

Soruşturma sonunda Ceyhun A., Ali A., Erhan G., Rahmi D., Alim Y., Selami D., Sezgin Y ve Oktay Y. isimli şahısları gözaltına aldı. Şüpheliler ilk sorgularının ardından Muğla Adliyesine sevk edilirken, ele geçirilen yaklaşık 200 kilo esrar maddesi de çuvallar içinde adliyeye taşındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Menteşe ilçesi Göktepe, Esençay ve Çamoluk mahallelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı kenevir ekimi yapan şahıslara yönelik 9 ayda sürdürülen 9 ayrı operasyonda 25 şüpheli şahıs ile birlikte 1 ton esrar maddesi, yaklaşık 30 bin kök kenevir bitkisi, ruhsatsız tabanca, ruhsatsız tüfek, uyuşturucu imalatında kullanılan düzenek ve arazide kenevir bitkisini sulamak için düzenekler ele geçirildi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.