1 HAZİRAN İTİBARİYLE ORMAN SAHALARINA YETKİLİLER DIŞINDA GİRMEK YASAK

MUSTAFA AKTAŞYatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, orman yangınları ile ilgili hazırlıkların tamam olduğunu,  yaz sezonunda, 1 Haziran itibari ile ormanlık sahalara yetkililerden başkasının giriş çıkışa yasaklandığı,...

1 HAZİRAN İTİBARİYLE ORMAN SAHALARINA YETKİLİLER DIŞINDA GİRMEK YASAK

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, orman yangınları ile ilgili hazırlıkların tamam olduğunu,  yaz sezonunda, 1 Haziran itibari ile ormanlık sahalara yetkililerden başkasının giriş çıkışa yasaklandığı, anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasaklandığını söyledi. Zorunlu durumlarda yetkililerden izin alınacak.

Müdür Beril Öztürk, gazetemize verdiği bilgide şunları söyledi:

“Muğla Valiliği yatağan Kaymakamlığı koordinesinde alınan kararlar gereği Orman yangınları konusunda alınan tedbirler alındı.  1 Haziran itibari ile ormanlık sahalara yetkililerden başkasının giriş çıkışa yasaklandı, anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasaklandı.  Zorunlu durumlarda yetkililerden izin alınacak. İşletmemiz 1 helikopter,  6 Arazöz, 2 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 greyder, 1 Lowbed olmak üzere tüm araçlar, yangın için faal durumdadır. Yangın personeline yönelik eğitim ve tatbikatları tamamlandı.  Ekiplerin alarm durumda hazır hale geçirildi.  10 teknik personel, 17 orman muhafaza memuru, 77 işçi ve 15 Kozağaç ekibi ile 15 kavşak ekibi olmak üzere toplamda 30 kişilik yer ekip iş başı yaptı. Yangın havuz ve göletlerin tamir bakımı yapılarak suları dolu bir şekilde aktif hale getirildi. Yatağan genelinde olası orman yangınlarının önlenmesine, çıkan yangınların kısa sürede en az zararla söndürülmesine, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar ile kurumlar itibariyle yapılması gereken hususlar hazır durumdadır. Vatandaşlarımızdan ricamız ormanda en ufak bir duman gördüğünde alo 112 orman yangını ihbar hattına aramalarıdır” dedi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.