1 – 7 EKİM CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Tarihin her devrinde insanlar var oldukça mutlaka kutsal olana inanma ihtiyacını duymuştur. İnancı ve inandığından dolayıdır ki  ibadet etme ihtiyacı duymuş , yine inancından dolayı toplu olarak yaradana şükrünü eda için ibadet etme   ve buradan hareketle ibadet edecekleri yer olarak kendi mabedlerini var etmişler ve inşa etmişlerdir .Huzuru ve mutluluğuda inşa ettiği camilerde bulmuşlardır

Aslında cami ,cemaat ve din görevlisi görevleri farklı olsada  üçü ayrılmaz parçadır .üçüde insanlığın her iki dünyasının mutlu ve huzurlu olması ,birey ve toplumu onurlu , vakarlı ,erdemli ,insanca yaşamayı yeğleyen hasletleri olmayı anlatan bir durumdur.

Bilindiği gibi biz Müslümanların mabedide kabe ve bunların şubeleri olan camilerdir. Camiler mabede gelen hiçbir kimsenin ırkını , dilini ,meşrebini  sormadan , hiçbir ayrım yapmadan  ve kardeşlik şuurunun zirveye ulaştığı toplu olarak yani cemaat olarak yapılan duaların ve ibadetlerin Allah’a ulaştırıldığı  müstesna kutsal mekanlardır.

Bizim necip milletimiz , camisi olmayan yerlerde caminin yapılması için canına dişine takıp çalışan , yapılmış olanında tamiratınında Allah ın rızasını kazanma adına severek imar ve tamir ettirip karşılığını Allah tan bekleyen samimi insanlardır cami cemaati.

İslam toplumunda gerek ferdi gerek toplumsal hayatın içinde ,yeni doğan çocuğun kulağına ezanı ,gençlerin düğünündeki nişanı va nikahı , hastalandığında şifa niyetiyle okuduğu Kuranı Kerimi , kişilerin ölümünde son görevini yerine getirme gibi görevleri de üstlenen İmam Hatip insanların manevi danışmanlık görevinide ayrıca ifa etmektedirler .Bununla beraber din görevlilerini  hedef alanıda  almayanlarında tüm yanında olan kardeşlerimiz.

Bu mabedlerin yapımında ve inşasında maddi gücüne göre gönlünü ve kesesini açan fedekar  cemaatimiz ve insanlarımız ,  Samimiyetle ve zaman mefhumu olmadan , görev yapan ,hayır ve hasenatta öncülük eden , insanların saadet i huzur  , mutluluk ve kurtuluş yolunda rehberlik eden  toplumda örnek olan Cami görevlilerinin payı pek büyüktür.

Bu pandemi döneminde köydeki ve şehirdeki atmışbeş yaş üstü yaşlılarımızın huzur ve mutluluğu  esasına göre , gönüllülük durumuna  göre çalışan Din görevlilerimizide  unutmamak gerekir.

Yatağan yeni mahalle camii cemaati ve imamı olarak mahalledeki hastaların ve hastahanede yatmakta olan hastalara ,cenaze olan evlere taziyede bulunmamızın amacı bu insanların tasalarını paylaşarak azaltmak sevinçlerine ortak olarak çoğaltmak içindir .

Camilerimiz insanların huzur bulduğu  , kalplerinin sekinet sakinleştiği , toplu olarak ibadet edildiği , kalplerin topluca attığı hutbe  ve  vaazların verildiği , insanların kalplerine Allah ve Rasülünün sevgisinin  yerleştirildiği , Kur’an-ı Kerim , vatan , millet, birlik ve beraberliğin anlatıldığı , aynı zamanda ilim tahsil edildiği,  dini mesajların iletildiği , Allah ve Rasülünün emir ve yasaklarının neler olduğu anlatılan kutsal mekanlardır.

İçinde bulunduğumuz bu hafta “ Camiler ve Din görevlileri haftası” nda Cami , cemaat , ve Din görevlisi işbirliği , camilerimizin  tamiri , onarımı , bakımı , Camilerin toplum üzerindeki fonksiyonları hatırlatmak için paneller ,  sohbetler ,  konferanslar tertip edilmekte idi ama şimdi pandemi dolayısıyla konferanslar ve paneller  ne yazık ki yapılamamakta.

Yinede insanların doğumundan başlayıp ölümüne kadar , fedakar ve cefakar Din görevlileri bu ülkenin birliği ve beraberliği için memleketimizin  her köşesinde bir devlet görevlisi olarak hizmet vermekte , bulunduğu yerdeki insanların acılarını paylaşarak  azaltmak , sevinçlerini ortak olarak da çoğaltmaktadırlar. Bunun göstergeside köyünde imam olmayan köylüler  muhtarıyla  yaşlısıyla genciyle imama mutlaka ihtiyaç olduğunu  müftülüğe gelip yüksek sesle sorunlarını dile getirmeleridir.

Din görevlisi büyüklerimizi , çocuklarımızı  ve cemaatimizi yaşam kitabımız , rehberimiz  Kur’anı kerimi okumayı ,Dinimiz İslamı insanları kaynağından anlatan ,mihrapta namaz kıldıran , sünnet ve asker uğurlamada, hasta başında  hasılı insanların huzur ve mutluluğunun temini için fedakar ve cefakar lık yapan örnek bir insandır imam .

Her yıl olduğu gibi bu yılda 1  - 7 ekim Camiler ve Din görevlileri haftası milletimiz , devletimiz , Din görevlileri Cami cemaati   için hayırlara vesile olmasını Yataratan Yüce Rabbımızdan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.