1.5 ayda 28 proje

Milas Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK’ın desteği ve denetimiyle öğrencilerin hazırladığı projelerden oluşan bilim fuarı düzenlendi.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteği ve denetimiyle Milas...

1.5 ayda 28 proje

Milas Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK’ın desteği ve denetimiyle öğrencilerin hazırladığı projelerden oluşan bilim fuarı düzenlendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteği ve denetimiyle Milas Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projelerden oluşan Milas Anadolu Lisesi Bilim Fuarı dün okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veli Han, Mehmet Sefa Yıldız, Okul Müdürü Hüseyin Sudereli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

9 ders kategorisinde 12 öğretmenin danışmanlığında toplam 57 öğrencinin katıldığı bilim fuarında 28 proje sergilendi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Hüseyin Sudereli, 2 Ocak’tan bu yana kısa sürede hazırlanıldığını ifade ederek öğrencilere ve danışman öğretmenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bilim fuarının finansmanını tamamen TÜBİTAK’ın sağladığını belirten Okul Müdürü Sudereli, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bütün giderleri karşılamış bulunuyoruz. Tabiî ki bu işin baş mimarı okulumuz coğrafya öğretmeni Mehmet Kara’yı hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Sudereli’nin konuşmasının ardından sözü Kaymakam Fuat Gürel’e verdi. Dünyada medeni çağdaş ülkelerin ulaştığı yere gençlerle ulaşılacağını ifade eden Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Okulumuzun idarecilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Özelikle öğrencilere tebrik ediyorum. Onlar bizim geleceğimiz. İnşallah bu tür çalışmalarla güzel başarılara ulaşacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaretçiler, tek tek proje masalarını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı. Bu yıl ilki düzenlenen fuarda gelecek vaat eden projelerin yer aldığı görüldü.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.