Ziyaretçileri Gladyatör mezarları karşılayacak

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak bilinin ve tüm dönemleri içinde barındıran Stratonikeia’da ziyaretçileri 12 gladyatörün mezarları karşılayacak. 1800 yıllık mezarların kent girişine monte işlemleri sürüyor.Yatağan...

Ziyaretçileri Gladyatör mezarları karşılayacak

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak bilinin ve tüm dönemleri içinde barındıran Stratonikeia’da ziyaretçileri 12 gladyatörün mezarları karşılayacak. 1800 yıllık mezarların kent girişine monte işlemleri sürüyor.

Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kentinin girişine dönemin ünlü gladyatörlerinin mezarlarını antik kentin girişinde sergilenecek. Antik kentin girişine 12 gladyatörün mezarları yerleştirme işlemleri sürerken, kentte süren kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 1800 yıllık gladyatör mezarlarının kent girişine monte çalışmaları sürüyor.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Antik dönemden günümüze kadar bir çok kalıntının bulunduğunu belirtti. Söğüt, “Bunlar içerisinde özellikle Antik Dönemle ilgili gladyatörlerin meşhur olduğunu, hatta burada 12 gladyatörün ismini biz biliyoruz. Daha önceki yıllarda kentte yaptığımız çalışmalarda mezarlar kazılmıştı. Bu mezar stellerini biz Muğla müzesinde sergiliyoruz. Hazırladığımız proje ile gladyatör mezarlarının da kent girişinde sergilenmesini istedik. Müzedeki gladyatör stellerinin mezarlarını da Stratönikeia Antik Kentinin karşılama merkezi ile otopark arasındaki alana yerleştirmek ve kente gelen ziyaretçilerin gladyatör mezarlarını görerek kente öyle geçmesini istiyoruz. Bu çok güzel bir proje olacak. Çünkü insanlar geldiklerinde gladyatör mezarlarını doğrudan buradan görmüş olacaklar. Böylelikle de kentin iyi bir şekilde tanıtımı yapılmış olacak" diye konuştu.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.