Zeytinde erken hasat söylemi tuttu

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin, yeni hasat sezonu öncesinde zeytinyağı fabrikalarına yaptığı ziyaretler sırasında zeytinde erken hasat söyleminin tuttuğu görüldü. Zeytinyağının kalitesinin arttırılması amacıyla...

Zeytinde erken hasat söylemi tuttu

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin, yeni hasat sezonu öncesinde zeytinyağı fabrikalarına yaptığı ziyaretler sırasında zeytinde erken hasat söyleminin tuttuğu görüldü. Zeytinyağının kalitesinin arttırılması amacıyla bu yıl daha yaygın bir şekilde erken hasat ve soğuk sıkım yönteminin uygulanacağı belirlendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin bu yılki zeytin hasat mevsimi öncesinde zeytinyağı fabrikalarına yaptığı ziyaretler sırasında geçen yıllara oranla bu yıl, daha yaygın bir şekilde erken hasat yönteminin uygulanacağı ve zeytinyağı kalitesinin daha da yükseleceği görüldü. Milas'ta zeytinyağında umut verici gelişmeler yaşandığını belirten zeytinyağı fabrikası sahipleri kendilerinin de kaliteyi artırmak için çaba göstereceklerini ifade ettiler.

MİTSO Yönetimi, yeni zeytin hasat mevsimi öncesi zeytinyağı fabrikalarını ziyaret ederek üyelerine daha kaliteli zeytinyağı üretmek için tavsiyelerde bulunuyor. Milas'ın en yoğun zeytinliklerinin bulunduğu Bafa yöresinde zeytinyağı fabrikalarını ziyaret eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, son olarak Bafa'da Özdemir Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret ettiler. Fabrika sahibi Mehmet Özdemir ve oğlu Özgür Özdemir'den yeni sezona ilişkin görüşlerini ve önerilerini soran oda yöneticileri, Milas zeytinyağına MİTSO tarafından coğrafi işaret tescili alınmasıyla birlikte Milas yöresindeki zeytinyağında kalite beklentilerinin arttığını belirterek bu yıl mutlaka çok kaliteli zeytinyağı elde edilmesi için fabrikalara görev düştüğünü anlattılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Coğrafi işaretle birlikte Milas zeytinyağında çita yükseldi. Bizim de buna uygun üretim yapmamız gerekiyor. Bu konuda sizlere çok büyük görev düşüyor; üreticilere, zeytinyağında kalitenin yükseltilebilmesi için mutlaka erken hasat ve soğuk sıkımın tercih edilmesi gerekiyor" dedi.

Özdemir Zeytinyağı Fabrikası yöneticisi Mehmet Özdemir de MİTSO yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "MİTSO olarak Zeytin ve zeytinyağına gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederiz. Sizlerin çalışması sayesinde Milas zeytinyağında önemli bir gelişme yaşanıyor. Üreticiler de daha çok bilinçleniyor. Biz de bu yıl mümkün olduğu kadar erken hasat için zeytin üreticisine tavsiyede bulunuyoruz. Zeytinlerini soğuk sıkım yaptırmaları için anlatıyoruz. Fakat bu yıl görüyoruz ki, hem zeytinlik sahiplerinde, hem fabrika sahiplerinde bu bilinç oluşmaya başlamış. Bu sevindirici bir gelişme. Başka yerlerde de duyuyoruz; her yerde erken hasada, soğuk sıkama bir yöneliş var. Biz de kendi zeytinlerimizi erken hasat edeceğiz. Erken hasat, soğuk sıkım işi Milas'ta tuttu. Böyle giderse Milas zeytinyağının kalitesi daha da yükselecek" diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.