ZEYDER 5. İftarını verdi

Kısa adı ZEYDAR olan Zeytinköy Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğu 2009 yılından bu yana Zeytinköy’ün kültür, tarih, sosyal yaşamı hakkındaki çalışmalarını sürdürürken bu etkinlikler çerçevesinde...

ZEYDER 5. İftarını verdi

Kısa adı ZEYDAR olan Zeytinköy Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğu 2009 yılından bu yana Zeytinköy’ün kültür, tarih, sosyal yaşamı hakkındaki çalışmalarını sürdürürken bu etkinlikler çerçevesinde de bu yıl 5. İftar yemeğini düzenledi. Köy meydanı ve Cami Avlusunda gerçekleştirilen etkinliğe, Zeytinköy halkı, civar köylerden ve davetlilerden yaklaşık 500 kişi katıldı.

İftar Yemeği öncesi burada bir konuşma yapan ZEYDER Başkanı Muharrem Kocabaş; “ Geleneksel hale gelen iftar yemeklerimizin tamamı yapılan bağışlar ve katkılar ile gerçekleştirilmektedir. İftar yemeğinin yanında köy halkında değerli büyüğümüz Durdane Uludağ’ın öncülüğünde Hatim duaları, ediliyor, Kur’ın-Kerim okunuyor.

Bu gibi etkinliklerimizdeki ana amaçlarımızdan birisi köyümüzden başka yerde yaşayan köylülerimizin akrabaları ve yakınları ile tekrar bir araya gelerek kopmuş olan iletişimlerini tekrar sağlamak. Vefat eden büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek onları anması ve tekrar geçmişleri ile köprü kurmaları. Aynı zamanda köyümüzün kültürü, tarihi ve sosyal yaşamı ile ilgili olarak da bilgiler edinmeleri ve bu bilgileri gelecek kuşaklara aktarmalarını sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu gibi etkinliklerimiz bundan sonra ki yıllarda da devam edecek. İftar yemeğimizin düzenlenmesinde katkı ve destek veren ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmasında Ahmet Gazi Türbesi ile ilgili çalışmalarına da değinen Kocabaş şunları ekledi:

“Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Menteş Bey’in türbesinin yerinin tespiti tescili ve ilgili kurumlara( Fethiye Belediye Başkanına, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı- KUDEB, İl Kültür Müdürlüğü )yazılar yazılmış ve inşallah Ahmet Gazi Türbesi olarak bilinen Menteş Bey Türbesi ve ailesinin kabristanı hakkettiği saygıya ve bakıma kavuşacaktır.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.