Zanlılar sağlık kontrolünden geçti

Muğla’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği FETÖ/PYD operasyonunda gözaltına alınan 14 kişi sağlık kontrolünden geçti. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından haklarında düzenlenen yasal evraklarla birlikte...

Zanlılar sağlık kontrolünden geçti

Muğla’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği FETÖ/PYD operasyonunda gözaltına alınan 14 kişi sağlık kontrolünden geçti. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından haklarında düzenlenen yasal evraklarla birlikte adli makamlara sevkedilecekler.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ‘FETÖ’ ve ‘Paralel Devlet Yapılanması’na ilişkin operasyonda gözaltına alınan 14 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları devam eden 14 kişi KOM ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne midibüs ile getirildiler. Hastane önünde güvenlik önlemi alan polis, şüphelileri tek tek sağlık kontrolüne çıkardı. Sağlık kontrolü esnasında şüphelilerden bazılarının yakınları hastane önünde bekledi.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda mermerci, avukat, inşaat müteahhidi, muhasebeci ve değişik iş kollarından iş adamları bulunuyor. Gözaltında bulunan 14 kişinin yanı sıra, halen yurt dışında ve yurt içinde aranan şahısların olduğu öğrenildi. Salı sabahı Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla merkezli FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirilmiş ve 13 kişi gözaltına alınmıştı. KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalarda ‘Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” iddialar nedeniyle 2’si Denizli olmak üzere Muğla merkez ve ilçelerinde 14 kişi gözaltına alınmıştı. Yakalanan bazı şüphelilerin ev, iş yerleri ve şirketlerinde de aramalar gerçekleştirilirken, gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli soruşturma işlemleri Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülüyor.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.