Z-Kütüphanenin açılışını Vali Civelek yaptı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin kitapla buluşmalarını ve bilgiye erişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan Köyceğiz Fen Lisesi Z Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuvarı...

Z-Kütüphanenin açılışını Vali Civelek yaptı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin kitapla buluşmalarını ve bilgiye erişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan Köyceğiz Fen Lisesi Z Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuvarı açılışına katıldı.

Açılış programına Vali Esengül Civelek, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, büyümesinde, değişim ve dönüşümünde nitelikli insan gücünün varlığının çok büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Civelek, “Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin tespitinde en önemli ölçüt nitelikli insan gücü varlığıdır. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesi de eğitim sisteminin görevidir. Bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler ve küreselleşme ile birlikte günümüz bilgi çağında çağa uyum sağlayacak, çağın gereklerine cevap verebilecek, bireyleri yetiştirmek de bizlerin görevidir, sorumluluğudur. Sizleri bilgi çağında bilgiyi üreten, kullanan, değerlendiren, araştıran, çok yönlü düşünebilen, iletişim becerisi yüksek, sorun çözme becerisi gelişmiş, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, milli ve manevi değerlerimizi benimseyen gençler olarak yetiştirebildiğimiz takdirde çağı yakalamamız mümkün olacaktır. ” dedi.

Kütüphane sayesinde öğrencilerin bilgiye erişimlerinin kolaylaşacağını ve teknolojik imkânlardan faydalanacaklarını belirten Vali Civelek, kütüphanenin sunmuş olduğu internet hizmeti, dijital kitap içerikleri ve diğer hizmetlerle eğitim öğretim sürecine destek vereceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Vali Esengül Civelek tarafından Z-Kütüphane ve bilgisayar laboratuvarın açılışı yapıldı ve bütün davetlilerle birlikte kütüphane ve laboratuvar gezildi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.