Yücelen, Hemşireler Haftasını kutladı

Yücelen Hastanesi'nde “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” nedeniyle kutlama programı düzenlendi.Başhekim Dr. Sumur Gazezoğlu; "Sizlerin, sağlık hizmeti sunumunda, her zaman için ön saflarda yer alan, kararlı, aktif ve dinamik personeller...

Yücelen, Hemşireler Haftasını kutladı

Yücelen Hastanesi'nde “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Başhekim Dr. Sumur Gazezoğlu; "Sizlerin, sağlık hizmeti sunumunda, her zaman için ön saflarda yer alan, kararlı, aktif ve dinamik personeller olduğunuzu ve kendi durumlarınızı dikkate almaksızın, hayatlarınızı ihtiyaç sahibi kişilerin tıbbi bakımına adadığınızı biz hekimler gayet iyi biliyoruz. Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle, insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden çok büyük özveriyle görev yapan tüm hemşirelerimizin , ebelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyorum" dedi.

Muğla Özel Yücelen Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Yıldız Barbaros ise 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nın anlamı, kanıta dayalı hemşireliğin temellerinin atıldığı dönemden bu güne hemşireliğin almış olduğu yol ve geleceği konusunda bilgi verirken; “Hemşire hasta bakımını koordine ederken diğer disiplinlerle birlikte işbirliği içinde sağlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmeti sunarken de hasta ve ailesinin hastaneye adım attığı ilk andan taburculuğuna kadar bütüncül hemşirelik anlayışıyla hareket etmektedir. Hemşirelik uygulamalarının daha değerli konuma gelmesi ve daha etkili hasta bakımı sağlayan prosedürler ve düzenli bir sistemin kurum içinde oturması, tüm hemşirelik uygulamalarının gelecekteki durumu hakkında bizleri heyecanlandırmaktadır. Hemşirelerimizin sahip olduğu yeteneklerle önümüzde sınırlar olmadığına inanıyorum. Yenilikleri takip eden, sistemi sorgulayan, düşünerek ve araştırarak hemşireliğe profesyonellik katan ve bunları yaparken, fedakarlıklarını esirgemeyen tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorum" diye konuştu.

Başhemşire Gülderen Konca da ; “ hemşire aklıyla bakar, yüreğiyle hisseder, bilgisiyle yaşatır. Tüm hemşirelerimize teşekkür ediyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından kutlama pastası kesilirken, 2018 yılının hemşiresi Halime Karpuz'a plaketi Başhekim Dr. V.Sumur Ggazezoğlu tarafından takdim edildi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.