YÖRÜKLERDEN YARDIM KAMPANYASI

Muğla'da bulunan Yörük Türkmen dernekleri bir araya gelerek Suriye’de bulunan Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Muğla Yörük Obaları Derneği binasında ortak basın açıklaması yapan Muğla Yörük Obaları Derneği...

YÖRÜKLERDEN YARDIM KAMPANYASI

Muğla'da bulunan Yörük Türkmen dernekleri bir araya gelerek Suriye’de bulunan Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Muğla Yörük Obaları Derneği binasında ortak basın açıklaması yapan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Milas Yörük Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Kara, Dalaman Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kadriye Efe, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Suriye’deki Türkmenlerin acil ihtiyaçlarını belirlediklerini ve vatandaşlardan katkı beklediklerini açıkladılar.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Yanı başımızda bir savaş var, insanlar zorla vatanlarını terk ettiriliyor ve zulme uğruyor. Bu bir insanlık suçudur. Irak’ta Doğu Türkistan’da, Karabağ’da, Kırım’da, Suriye’de ve en son Türkmen Dağı’nda binlerce soydaşımız zulme uğramakta ve vatanlarından sürülmek istenmektedir. Buradan Türkmen kardeşlerimize yapılan saldırıyı kınıyor ve kardeşlik çorbasında senin de tuzun olsun diyor kardeşlerimiz için yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise, “Dünyada ki egemen sömürgeci güçlerin paylaşım savaşında mazlum olan Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. Muğla ve ilçelerindeki Yörük Türkmen Dernekleri olarak kendi bölgemizde çalışmalarını sürdürüyoruz. Yörük Türkmen dernekleri öncülüğünde belediyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve halkımız benimde oraya bir katkım olsun diyen herkesi kampanyamıza davet ediyoruz. Oraya giden arkadaşlarımız şu eksikleri tespit ettiler; battaniye, bebem maması, çocuk bezi, kuru bakliyat, kışlık bot, parke, kazak, pantolon, tıbbi malzeme ve araç” dedi.

Milas Yörük Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Kara asırlardır Suriye’de bulunan Türkmenlerin oradan kovulduklarını ve bombalandıklarını belirterek tün halkı elini taşın altına koymaya davet etti. Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’da tüm Türk halkını Türkmen Dağı’nda yaşayan soydaşlarımıza yardım etmeye çağırdı. Son olarak konuşan Dalaman Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kadriye Efe, “Bir Türk anası bir Türk bacısı olarak halkımızı yardıma davet ediyorum. Halkımız her zaman duyarlıdır, yardımın küçüğü büyüğü olmaz elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.