Yeşilköy Mahallesi sağlıklı suya kavuştu

Kavaklıdere İlçesinin Yeşilköy Mahallesi’nde içme suyu arıtma sisteminin eski olması nedeniyle yaşanan su sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları...

Yeşilköy Mahallesi sağlıklı suya kavuştu

Kavaklıdere İlçesinin Yeşilköy Mahallesi’nde içme suyu arıtma sisteminin eski olması nedeniyle yaşanan su sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu giderildi. Mahalleye modern bir İçme Suyu Arıtma Tesisi yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü, mahallede bulunan 80 hanenin yıllardır süren su sıkıntısını ortadan kaldırarak mahallelinin daha sağlıklı suya kavuşmasını sağladı.

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilk müracaatının içme suyu olduğunu söyleyen Yeşilköy Mahalle Muhtarı Turgut Şekerci, “Mahallemizde içme suyu sıkıntımız fazlaydı. Bu sıkıntımız köy muhtarlığı zamanından bu yana devam ediyordu. MUSKİ Genel Müdürümüz Baki Ülgen’in de konuyla yakından ilgilenmesiyle mahallemize modern bir içme suyu arıtma tesisi yapıldı. Şu anda halkımız ve biz çok memnunuz. Sadece birkaç sene sonra yine eskisi gibi düzensiz suyla karşılaşır mıyız gibi bir korkumuz var” dedi.

ÜLGEN, “DAHA AZ MALİYETLİ BİR TESİS YAPTIK”

Yeşilköy mahallesinin içme suyu sıkıntısını çözmek için daha büyük bir içme suyu arıtma tesisi düşündüklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Mahallemiz yıllardır içme suyu sıkıntısı çekiyordu. Yaptığımız çalışmalar ve incelemeler sonucunda daha az maliyetli bu sistemi oluşturduk. Büyük bir içme suyu arıtma tesisi kurmak yerine neredeyse aynı görevi yapacak daha az maliyetli bu sistemi kurduk. Tesisimiz maliyeti az olmasına rağmen çok modern bir tesis. Mahalle sakinlerimiz bundan sonra içme suyu sıkıntısı çekmeyecekler. Yeşilköy Mahallesi sakinlerimizi daha düzenli ve sağlıklı bir suya kavuşturduğumuz için kurum olarak çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.