Yerel tohumlar korunuyor

Menteşe Belediyesi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla düzenlenen ‘6. Yerel Tohum Fide Şenliği’ Menteşe Pazaryeri’nde gerçekleşti....

Yerel tohumlar korunuyor

Menteşe Belediyesi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla düzenlenen ‘6. Yerel Tohum Fide Şenliği’ Menteşe Pazaryeri’nde gerçekleşti. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda üretici ve ziyaretçinin akın ettiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl altıncısını gerçekleştirilen Yerel Tohum Fide Şenliğine katılmak için çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda üretici yöresel ürün ve tohumlarını kurulan stantlarda tanıtma olanağı buldu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün stantları ziyaret etmesi ve yöresel üreticilerle bir araya gelmesi ile başlayan şenliğin açılış konuşmasını Başkan Gümüş yaptı. Konuşmasında şenlikle yerel tohumlara sahip çıkıldığını ve üreticilerin desteklendiğini belirten Başkan Gümüş, “Tohum yaşam demektir, hayat demektir, ekmek, aş demektir. O nedenle bizim tohumlar için yapabileceğimiz en büyük icraat onları korumak, saklamak, paylaşmak, takas etmek, sağlıklı sular ve toprakla buluşturmaktır. Bu şenlikler ile yerel tohumlarımızı koruyor, takas edilmelerini sağlıyor, üreticimize, çiftçilerimize destek oluyoruz. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda üreticiyi bir araya getirmek, organik tohumları paylaşmak, çocuklarımıza genç yaşlarında bu bilinci aşılamak bizim için büyük bir mutluluk.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak yerel tohumu korumak için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Konuşmaların ardından etkinlik Menteşe Belediyesi Halk Oyunları ekibinin dans gösterileri, grup saklı ezgilerin canlı müzik performansı ile devam etti. Şenlik Menteşe Belediyesi ekiplerinin 10 bin tohum ve 2 bin fideyi katılımcılara dağıtımı ile sona erdi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.