“Yeni sistemde milletvekili değerli olacak”

Ortaca ilçesinde mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, başkanlık sistemini anlatırken, “ Yeni sistemde milletvekili hiç olmadığı kadar değerli olacak.”...

“Yeni sistemde milletvekili değerli olacak”

Ortaca ilçesinde mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, başkanlık sistemini anlatırken, “ Yeni sistemde milletvekili hiç olmadığı kadar değerli olacak.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Ortaca ilçesinde Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Ortaca Kent Konseyi toplantı salonunda referandum çalışmaları kapsamında yapılan toplantıda AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi hakkında bilgi verdi.

Son günlerde gündeme gelen muhtarların görevlerinden alınacağı konusuna değinen Öztürk; “Anayasal bir kurumu kanun hükmünde kararname ile kaldıramazsınız. Şuanda bir milletvekilinin kanun teklifi verme hakkı yok. Önerdiğimiz sistemde en can alıcı noktalardan birisi bu, yeni sistemde bir Milletvekilinin Kanun teklifi verme hakkı var. Şaka değil, rahatlıkla 16 Nisanda evet çıkarsa muhtarların görevlerinden alınacağını söyleyebiliyorlar. Kanun hükmünde kararname ile muhtarları görevden alma gibi, dolmuş şoförlerinin yetkilerini elinden almak gibi işler, millet ile beraber siyaset yapan Ak Partinin işleri değil.” diye konuştu.

“Milletvekili şehrinin sorunlarını çözebilecek.”

Yeni sistemde Milletvekillerinin özgür olacağını belirten Öztürk; “Milletvekilinin bakan olma hayali olmasın. Milletvekili sahadan problemi alıp meclise taşısın istiyoruz. Meclis daha da güçlenecek. Şuan ki sistemde Cumhurbaşkanının hiçbir kuruma karşı sorumluluğu yok. Yeni sistemde yargılayabiliyorsun. Kim yargılıyor? Bakanlık hayali kurmayan Milletvekilleri ile yapıyorsun bu işi. Şuanda ki sistemde muhalefet Milletvekili iseniz hiçbir değeriniz yok. Çünkü yapabileceğiniz bir şey yok. Kanun çıkartamıyorsun. Kanuna onay veremiyorsun. Ama yeni sistemde CHP’li de olsa MHP’li de olsa Muğla Milletvekili isen Muğla ile ilgili problemleri daha seri çözebilirsin. Milletvekili hiç olmadığı kadar değerli olacak. Biz diyoruz ki seçim bitince ülkeyi yönetecekler belli olsun. Ülke kaosa girmesin, zaman kaybetmesin. Seçilen Cumhurbaşkanın 2 defa görev yapma hakkı var. 5 yıl hizmet edecek, eğer Millet isterse son defa tekrar görev yapacak. Biz daha demokratik bir ortam yaratma çalışıyoruz.” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.