Yelkenlere rüzgar doldu

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenmeye devam eden TYF Yarıyıl Kupası ilk gün yarışları, esen rüzgar ve yağışın da etkisiyle sporcuların büyük mücadelesine sahne oldu.Bodrum’un...

Yelkenlere rüzgar doldu

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenmeye devam eden TYF Yarıyıl Kupası ilk gün yarışları, esen rüzgar ve yağışın da etkisiyle sporcuların büyük mücadelesine sahne oldu.

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde bu yıl 9.’su düzenlenen "TYF Yarıyıl Yelken Kupası" başladı. Kupaya lazer ve optimist kategorisinden 43 kulüpten  toplamda 363 sporcu katıldı. Optimist, Optimist Junior, Laser Radial,  Laser 4.7  kategorilerinde düzenlenen Yarıyıl Kupası Yelken Yarışları 26 Ocak - 01 Şubat 2015 tarihleri arasında Bodrum Belediyesinin desteği ve Yalıkavak Yelken Kulübü ev sahipliğinde yapılıyor. Pazar günü sona erecek yarışlar sonunda dereceye giren sporcular, milli takım aday kadrosuna da davet edilecek.

Yarıyıl Kupasını değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Denizin üstü cıvıl cıvıl. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Her gün biraz daha bu öğrenciler ve yarışmacılarımızın sayısı artıyor. Demek ki bu da hem başkanımızın, hem bizlerin doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi oluyor. Bizim için önemli olan sağlıklı nesiller yetiştirmek çünkü her zaman söylüyorum ki liderlik; savaşla top ve tüfekle değil sağlık yönüyle  olacak. Bunun için biz yöneticilerin en büyük görevi de sağlıklı yaşam bir sunmaktır." ifadelerini kullandı.

Yarıyıl Kupası ile ilgili bilgiler veren Serhat Belli de her sene yapılan ve sezonun ilk yarışı olan yarıyıl kupası yarışlarının Yalıkavak ile özleşmiş bir yarış olduğu belirterek, “Dolayısıyla bu sene de yarışlarımızı aynı şekilde yaptık. Bu sene kapsamını birazcık daha genişlettik bunun peşine hemen Gümbet'te RSX olimpik sınıfımız olan RSX sınıfı ve onun genç sınıfı olan tekno 293 sınıfıyla tekrar bir dahaki haftaya yeni bir yelkenimiz başlıyor. Burası artık yelkenin üssü oldu. Biz de burada artık üslenmeye karar verdik. Bütün çalışmalarımız onu üzerine. Yakında burada hep beraber sizlerle birlikte olimpik milli takımın tesislerinin de temelini atacağız inşallah. Yani Bodrum yelkende çok daha bir üst yelkenin de nabzının attığı bir yer olacak. İnşallah cumartesi ve pazar günü ödül töreninde beraber olacağız ve göreceğiz. Gerçekten bütün Türkiye şu anda burada, 400’e yakın yelkenli var. Mart’ta biliyorsunuz ki Bodrum International Optimist Regatta yapılacak. Bu sene biraz daha iç açılımını değiştirdik. Başkan ile birlikte yaptığımız projelerle Türkiye Yelken Federasyonu ve Bodrum Belediyesiyle beraber bu sene çok daha fazla bir katılım olacak, daha renkli bir organizasyon olacak.” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.