Yatağanlı Mermerciler, Artık Döküm Yeri istiyor

Yatağan ilçesinde her geçen gün gelişim göstererek, ilçenin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayan mermer sektörü Artık Döküm Yeri sorunu yaşıyor. Mermercilik faaliyetlerinin gösterildiği diğer ilçelerde bu...

Yatağanlı Mermerciler, Artık Döküm Yeri istiyor

Yatağan ilçesinde her geçen gün gelişim göstererek, ilçenin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayan mermer sektörü Artık Döküm Yeri sorunu yaşıyor. Mermercilik faaliyetlerinin gösterildiği diğer ilçelerde bu sorun çözüme kavuşturulurken Yatağan’da hala devam ediyor.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, yetkili kurumları daha önceden başvurmalarına rağmen hala böyle bir yerin tahsisinin sağlanmadığını ve bunun da mermercileri sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Yatağan, Kavaklıdere, Milas ilçeleri ve Muğla Merkez’de faaliyet gösteren Mermer sektörü hızla gelişip büyürken en büyük sıkıntı artık dökme yeri bulmakta yaşanıyor. Kavaklıdere, Milas, Muğla, Bayır Mahallesinde atık dökme sorunu çözüldü ancak Yatağan’da faaliyet gösteren mermerciler yetkililerden ısrarla artık dökme yeri talep ediyor.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar beraberine ilçede faaliyet gösteren bazı mermerciler ile Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’ı da makamında ziyaret ederek artık dökme sorunun çözülmesini talep etmişlerdi.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar,; “Yatağan’da faaliyet gösteren mermer sektörü artık dökme konusunda gerçekten çok sıkıntılı. Valiliğimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Kaymakamımızdan, Yatağan Belediyesinden rica ediyoruz bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Kavaklıdere, Milas, Muğla, Bayır Mahallesinde atık dökme sorunu çözüldü Yatağan’da da çözüleceğine inanıyoruz. Yatağan’da Kireç Ocakları mevkii bizim için çok uygun yer zararı yok biz belirli bir ücret ödeyelim yeter ki bu sorun çözülsün. Bizim atıklarımız temizdir çevreye zararı olmaz sadece belirli bir alan lazım” dedi.

Bu önemli sorunun çözümü için gereken çabayı gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ise; “Bu sorunun çözümü için belediye olarak çaba gösteriyoruz ve gerekli girişimleri başlattık. Sektörün talep ettiği yerde hem Hazinenin hem ormanın yeri var bu iki kurum ile resmi görüşme yazışmalarımız sürüyor önümüzdeki günlerde bir sonuca varılacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.