Yatağanlı İşçiler, Çanakkale’de

TES-İş ve Maden İş sendikaları Yatağan Şubelerine bağlı işçiler, Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs Miting ve Yürüyüşü için Çanakkale’ye gidiyorlar. İşçiler, Şehitler diyarı Çanakkale’de gerçekleştirilecek...

Yatağanlı İşçiler, Çanakkale’de

TES-İş ve Maden İş sendikaları Yatağan Şubelerine bağlı işçiler, Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs Miting ve Yürüyüşü için Çanakkale’ye gidiyorlar. İşçiler, Şehitler diyarı Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan mitinge katılmak için bugün Yatağan’dan hareket edecekler.

Yatağanlı işçiler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingine yoğun bir katılım gösterecek. TES-İş ve Maden-İş Yatağan şubelerine bağlı işçiler, Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Yürüyüşü ve Mitingine katılmak için bugün Yatağan’dan hareket edecekler. 1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi bu yıl Türk-İş tarafından Türk Kurtuluş Savaşı’nın çok önemli bir sayfası olan Çanakkale Savaşlarının geçtiği Şehitler Diyarı Çanakkale ilinde gerçekleştirilecek.

1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi ile ilgili olarak ortak bir açıklama yapan Türk-İş Muğla Temsilcisi, TES-İş Yatağan Şubesi Başkanı ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan; “Bundan 130 yıl önce 1 Mayıs 1886 yılında Amerikan İşçi Sınıfı, Sendikaların öncülüğünde başta günlük çalışma süresinin 8 saate düşürülmesi, ücretlerin arttırılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, kadın ve çocukların çalışma şeklinin yeniden düzenlenmesi amacıyla patronlara ve siyasi iktidara karşı genel grev başlattılar.

Bunun üzerine Siyasi İktidar ve Patronlar, 3 Mayıs günü grev kırıcılarını ve provokatörlerini işçilerin üzerine silahlarla saldırtır. Polis olayları bastırmak bahanesiyle işçilere ateş eder. Fabrikalar bombalanır ve eylemler kanla bastırılır. Bu saldırılarda 6 işçi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı, 3 Sendikacı tutuklandı. 2’si cezaevinde öldürüldü 1 tanesi idam edildi.

1889 Paris’te yapılan 2. Enternasyonal toplantısında öldürülen sendikacıların ve işçilerin mücadele anısına 1 MAYIS gününün Dünya İşçilerinin Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü olması kararlaştırıldı ve 1890 yılından sonra tüm Dünya’da İşçi Sınıfının olduğu her yerde, 1 Mayıs İşçi Sınıfının “ Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü”olarak kutlanmaya başlamıştır.”dediler.

Erçelik ve İlhan; “Konfederasyonumuz Türk-İŞ bu yıl 1 Mayıs Miting ve Yürüyüşünü  Şehitler Mabedi Çanakkale’de gerçekleştirecektir. TES-İş ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şubeleri her yıl olduğu gibi bu yılda beraber hareket ederek omuz omuza 1 Mayıs İşçi Bayramını Çanakkale’de kutlama kararı almıştır.

Tüm Dünya’da ve Ülkemizde olduğu gibi Bölgemizdeki İşçi Sınıfının, Birlik Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını, Enerji ve Maden İşçisi üyelerimiz ve organlarımız adına kutlarız.” Diye konuştular.

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.