Yatağan’ı yasa boğan ölüm

Yatağan Belediyesi çalışanlarından, güler yüzlü, sosyal kişiliği ile tanınan, kimseyi üzmeyen, çalışkan personellerinden Perizat Bender’in zamansız ölümü Yatağan’ı yasa boğdu.Bir yıl önce amansız hastalığı yakalandıktan...

Yatağan’ı yasa boğan ölüm

Yatağan Belediyesi çalışanlarından, güler yüzlü, sosyal kişiliği ile tanınan, kimseyi üzmeyen, çalışkan personellerinden Perizat Bender’in zamansız ölümü Yatağan’ı yasa boğdu.

Bir yıl önce amansız hastalığı yakalandıktan sonra İzmir’de bir özel hastanede tedavi gören Yatağan Belediyesi çalışanı 45 yaşında bir çocuk annesi Perizat Bender’in zamansız ölümü Yatağan’ı yasa boğdu.

Edinilen bilgilere göre, Perizat Bender’in tedavi sonrası iyileştiği ancak ziyaretçilerden mantar çiçek hastalığı virüsü kaptığı bu nedenle geçtiğimiz Çarşamba günü tekrar aynı hastaneye gittiği ve kurtarılamadığı öğrenildi.

Bender’in cenazesi Yeni Mahalledeki evinden alınarak Merkez Camide Yatağan Müftüsü Adullah Kılıç tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Daha sonra Yatağan Belediyesi önünde tören yapıldı. Burada Emekli öğretmen Fehmi Özsoy, mesai arkadaşı Raziye Küçük ve Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, konuşurken tüm cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Cenaze törenine, Yatağan kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, CHP İL Başkanı Mürsel Ablan, Muğla Üniversitesi yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abuzer Kızıl, eski milletvekili Fevzi Topuz, siyasi partilerin temsilcileri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yakınları ve binlerce vatandaş katılırken, Kızı Pelin, Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı olan babasına sarılarak gözyaşı döktü.

Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, yaptığı konuşmada; ‘Perizat çok önemli çok kıymetli bir çalışanımızdı. Babası Hamdi Önal yakın arkadaşım olduğu için onu çocukluğundan beri tanırım. Onu koruyamadık. Yatağan halkının yakınlarının başı sağ olsun acımız büyük’ derken hem kendi ağladı hem de dinleyenleri ağlattı.

Burada Merkez Camii imamı Cemil Çamcı tarafından yapılan dua dan sonra Bender’in cenazesi Yatağan Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.