Yatağan’da Vatandaş Buluşmaları sürüyor

Yatağan Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen “Vatandaş Buluşması” toplantısı, güvenlik ve diğer sorunların görüşülmesi için Yeni Mahallede gerçekleştirildi. Vatandaşların her türlü istek, öneri, sorun ve şikayetlerini...

Yatağan’da Vatandaş Buluşmaları sürüyor

Yatağan Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen “Vatandaş Buluşması” toplantısı, güvenlik ve diğer sorunların görüşülmesi için Yeni Mahallede gerçekleştirildi. Vatandaşların her türlü istek, öneri, sorun ve şikayetlerini birebir doğrudan temas kurmak suretiyle ilgili kurumlar tarafından değerlendirilip en kısa zamanda çözüm yollarının aranması amacı ile gerçekleşen “Vatandaş Buluşması” toplantı, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Emre, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Engin Ocak, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla düzenlendi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Çiçek, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Vatandaş Buluşması toplantılarının mahallelerde faydalı sonuçlar sağladığını belirterek, merkezi ve yerel yönetimin birinci hedefinin vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldırarak daha refah bir hizmet alabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Bu toplantılar sayesinde vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinleme ve vatandaşların da muhatabına iletme şansı yakaladığını kaydeden Çiçek; “Daha önceki tecrübelerimiz bize şunu gösterdi ilçe merkezimizde yaptığımız toplantılarda halk eğitim merkezinde yaptık bir öncekini vatandaşımızın katılımı olmadı. Ama bu toplantı sadece halkımız ve vatandaşımız ile buluşma toplantısı değil, aynı zamanda bir güvenlik toplantısı olması münasebetiyle özellikle bu okullarımızda bir güvenlik problemi yaşıyor muyuz, ilçe merkezindeki okullarda herhangi bir sorun veya sıkıntı ile karşılaşıyor muyuz, karşılaşıyorsak bunların çözümü nedir. Özellikle bunları bugün burada tartışmak istiyoruz. Aynı zamanda ilçemizin çeşitli problemleri var. Belediye başkanımız da bugün aramızda, bu sıkıntıları da burada konuşacağız. Biz buraya konuşmak için değil sizleri dinlemek için geldik. Özellikle güvenlik noktasında ki sıkıntıları problemleri dinlemek için buradayız. Ben bu anlamda katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda okulların güvenliğinin konuşulmasından sonra, Hüsnü Koç isimli vatandaş Cumhuriyet Caddesindeki trafik sıkışıklığını ve elektriklerin sık sık kesilmesini, Kent Konseyi Başkanı Av. Halil Arslan, yollardaki çukurların giderilmesini tam yapılmayan yolların teslim alınmamasını ve oto park sorununun çözülmesini istedi. Diğer vatandaşlarda taleplerini ilettiler.

Vatandaşların sorularına cevap veren Çiçek; “İlçe merkezinden geçen ağır tonajlı araçların güzergah olarak ilçe merkezini kullanmamalarını sağlayacağız. Bunun için o araçlara alternatif yol çalışmamız var. Bu araçların daha fazla çevre ve gürültü kirliliği yapmasını engellemenin yanı sıra daha güvenli bir ortam sağlamaya çalışacağız. Ayrıca Zübeyde Hanım Anaokulu’nun yanındaki boş arazi için düzenleme yapılması için gereken çalışmayı da başlattık. Burada, oluşabilecek olumsuz bir durumun önüne geçmek için tüp kamyonlarının buraya park yapmasını engelleyeceğiz. Park edenler için de cezai işlem uygulanacak” dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Işık ise, Yatağan Belediyesi’nin gelirlerinin Muğla’nın büyükşehir belediye olmasıyla azaldığını ve bu nedenle hizmetlerde aksamalar olduğunu ancak sıkıntıların giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Yatağan Belediyesi’nin ilçenin 50 mahallesine hizmet vermeye çalıştığını aktaran Işık; “İlçemizin nüfusu olsun, yüz ölçümü olsun büyük bir yer ama imkânsızlıklar içerisinde bir şey yapmaya çalışıyoruz. Ben biliyorum ki bu mahallerde en büyük problemin doğalgazlardan dolayı bozulan yolların onarımının yapılmaması. Elimizden geldiği kadarıyla hizmetleri vermeye çalışıyoruz” dedi.

Işık, Yeni Mahalle’ye Cumhuriyet Parkı yapıldığını ve Tilkiler mevkisine cami yapılması için arazi tahsis edildiğini belirterek; “Siteler caddesi, 212, 725, 726, 707, 708, 709, 710, 712, 713 sokakların beton parke döşememeleri tamamlanmıştır. Özellikle Cumhuriyet Ortaokulu’nun yanındaki yol geçişleri için beton başlıklar konularak normal hizmetlerimiz devam etmektedir. Ayrıca vatandaşımızdan gelen istekler doğrultusunda belediyemiz bu hizmetleri vermeye çalışmaktadır. Tabi bu hizmetler 4 dörtlük değil ama yine de halkımızın gece gündüz izindeyiz, emrindeyiz. Genellikle sizlerden gelen istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.