Yatağan’da işyerleri denetlendi

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Yatağan Belediyesi zabıta ekipleri, turizm bölgelerinin güzergâhında bulunan gıda maddesi üreten ve satan iş...

Yatağan’da işyerleri denetlendi

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Yatağan Belediyesi zabıta ekipleri, turizm bölgelerinin güzergâhında bulunan gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerini denetledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Levent Tunçel, Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Hakkı Yüksel, Yatağan Belediyesi zabıta ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personellerinden oluşan heyet, turizm bölgelerinin güzergâhında bulunan gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerinin denetlenmesi çerçevesinde Yatağan’da gıdı maddesi üreten ve satan işyerlerini denetledi.

Milas-Yatağan karayolu üzerinde bulunan Kozağaç ve Köklük mahalleleri ile son dönemlerde bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Bozüyük Mahallesi’nde yapılan denetimlerde, toplu gıda tüketimi yapan yerlerde, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerekli kontrol denetimler gerçekleştirildi. Denetimler sırasında, kanun doğrultusunda eksiklikleri bulunan işletmelere uyarılar yapılırken, hiçbir eksikliği bulunmayan işletmelere de teşekkür edildi.

Halkın sağlığının korunması için denetimlere büyük önem verdiklerini, bu konuda üretici ve satıcıların da gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade eden yetkililer, “Sıcak havalarda gıdalarda bozulma daha çabuk gerçekleşmektedir. Bu nedenle özellikle gıda satışı yapan işletmeleri uyardık. Gıda üretimi ve satışı konusunda esnafın üzerine düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz. Gıda maddelerinin belirlenen kurallara uygun olarak satılmasını sağlamak amacıyla ekiplerimiz belli aralıklarla denetimlere devam edeceklerdir. Ancak bu konuda esnafımızın ve vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olması gerekir” dediler.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.