Yatağan’da esnafa hijyen eğitimi

Yatağan’da gıda üreten satan ve taşıyanlara yönelik İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İ. Hakkı yüksel ve beraberindeki iki yetkili ile bilgilendirme yapıldı.Yatağan Esnaf Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirmeye...

Yatağan’da esnafa hijyen eğitimi

Yatağan’da gıda üreten satan ve taşıyanlara yönelik İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İ. Hakkı yüksel ve beraberindeki iki yetkili ile bilgilendirme yapıldı.

Yatağan Esnaf Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirmeye öncülük eden Esnaf Odası başkanı Mustafa Kuzu’da katıldı. Mustafa Kuzu yaptığı konuşmada; “Sizlerin yapılan denetimlerde cezalı duruma düşmemeniz için İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İ. Hakkı yüksel bilgi verecek” dedi.

Esnafa hemen ceza yoluna gitmediklerini önce uyarıp eksiklerini gidermelerini istediklerini belirten, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İ. Hakkı Yüksel; “Yatağan esnafının yüzde 90’ı yasalara uyuyor hijyen konusunda bilgililer. Bizim görevimizde yasalara uygulamak. Özellikle şikâyet geldiğinde kesinlikle denetim yaparız. Yapmazsak biz suçlu oluruz. Şöyle düşünün bir esnaf iş yerini masraf etmiş gayet çok iyi olsa öbür esnafta fareler dolaşsa bu olmaz. Herkes yasalara uymalı. Bizim istediğimiz şeyler belli. Ortam hijyen olacak. Aldığınız ürünlerin faturası olacak. Son kullanma tarihi geçmiş Bozuk mal olmayacak” dedi.

Esnaflarda; “Bizler paramız dışarıya gitmesin diye köylü üreticiden yumurta tereyağı gibi ürünler alıyoruz burada sıkıntı yaşanıyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bize vergide geçerli makbuz verilsin biz ürün satın aldığımız kişilere imzalatalım.”diyerek öneri getirdiler.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.